Resursele Oașului vor fi promovate mai intens

Publicat la data de13 februarie 2020 » 62 Views» De: George Negrea » Stiri Satu Mare

Orașul Negrești-Oaș și două societăți comerciale, Nova Oaș și Puturoasa Spa Center, vor colabora pentru a valorifica resursele minerale din Negrești-Oaș și din zona Oașului.

”Am participat ieri, la Oradea, în calitate de membru fondator, la înființarea „Asociației Clustherm Transylvania”, asociație care reunește 35 de instituții publice, universități și agenți economici cu activitate relevantă în domeniul geotermalismului din Regiunea Nord-Vest.

Membrii Asociației vor colabora pentru valorificarea resurselor geotermale, termo-minerale, minerale terapeutice și minerale naturale și vor atrage fonduri europene pentru realizarea de investiții în acest domeniu.

Primul proiect pe care Orașul Negrești-Oaș îl va depune pentru finanțare prin intermediul Clusterului este realizarea unui Centru de cercetare, inovare și formare în domeniul apelor minerale și termo-minerale, în zona Luna Șes.

Printre membrii fondatori se numără Orașul Negrești-Oaș și două societăți comerciale din zona noastră, Nova Oaș și Puturoasa Spa Center, care alături de ceilalți parteneri vor colabora pentru a valorifica resursele minerale din Negrești-Oaș și din zona Oașului.” A declarat Aurelia Fedorca

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.