S-a votat amenajarea malului Someșului. Parcuri și locuri de joacă

Publicat la data de7 noiembrie 2018 » 80 Views» De: George Negrea » Stiri Satu Mare

Consilierii locali au votat în această după-amiază, miercuri, 7 noiembrie, în cadrul ședinței Consiliului Local, proiectul de hotărâre care prevede refacerea zonelor de pe malurile Someșului, dintre podurile Decebal, respectiv Golescu.

Astfel, o zonă degradată și populată de oamenii străzii va deveni cu adevărat o atracție a municipiului Satu Mare. Valoarea proiectului se ridică la peste 7 milioane de lei și va transforma malurile Someșului într-o zonă de petrecere a timpului liber.

,,Se va închide o zonă neagră a orașului, unde stăteau oamenii fără adăpost. Lumea are nevoie de aceste amenajări”, a declarat, în cadrul ședinței, consilierul Tiberiu Gunthner.

În noua zonă refăcută se va regăsi un pavilion cu fotografii de la inundațiile din 1970 și va fi mutată aici și statuia din fântâna arteziană din Piața Libertății.

,,Proiectul era limitat la suprafață și bani. Maximum zece la sută poate fi acoperit cu alei și construcții”, a completat city managerul Maskulik Csaba.

Obiective

• Reconversia şi refuncţionalizarea terenurilor degradate;
• Creșterea suprafețelor de spații verzi accesibile publicului larg;
• Îmbunătăţirea calităţii şi aspectului natural al zonei;
• Îmbunătăţirea calităţii petrecerii timpului liber pentru locuitorii municipiului;
• Revitalizarea zonei ţintă;
• Valorificarea potenţialului turistic, de agrement, sportiv al culoarului Someşului;
• Creşterea calităţii actului cultural, social şi educaţional;
• Creşterea siguranţei locuitorilor, reducerea infracţionalităţii

MAL DREPT

• Nivelarea terenului şi însămânţarea gazonului pe platformele orizontale dintre taluzurile malului drept unde urmează a fi realizate aleea principală şi poteca;
• Gazonarea terenului între dalele aleilor, potecii şi piaţetelor;
• Salubrizarea terenului degradat, cosire şi însămânţare iarbă;
• Toaletare copaci existenţi.
Se propune realizarea unei alei pietonale principale din dale tip lespezi de beton aşezate în fâşii ţesute intercalate cu fâşii de zonă verde – gazon. De-a lungul acestei alei pietonale s-au propus şase puncte de interes după cum urmează:
1. Loc de joacă pentru copii 558 mp;
2. Zonă de fitness în aer liber 163 mp;
3. Două zone ponton
4. Scena evenimente cu gradene 125,81 mp scenă + gradenă de 500 de locuri;
5. Pavilion expoziţional suprafaţă construită de 220,82 mp şi suprafaţa utilă de 200,92 mp;
6. Zona socializare tineret – la hamace.
Se propune realizarea următoarelor căi de circulaţie/accese:
• Alee pietonală;
• Potecă;
• Rampă pentru persoane cu dizabilităţi;
• Scara acces ponton;
• Scara acces zona fitness.

MAL STÂNG

• Nivelarea terenului şi însămânţarea gazonului pe platforma orizontală dintre baza digului şi primul taluz din partea superioară a malului stâng;
• Salubrizarea terenului degradat, cosire şi însămânţare iarbă;
• Toaletare copaci existenţi;
• Refacerea aleii existente şi dotarea acesteia cu bănci coşuri de gunoi şi un sistem de iluminat cu stâlpişori pitici cu rol de ghidare şi marcare a traseului.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.