Șapte imigranți prinși la frontiera cu Ungaria

Publicat la data de21 noiembrie 2017 » 424 Views» De: George Negrea » Stiri Satu Mare

Polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Carei au depistat șapte cetățeni irakieni, solicitanți de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

În data de 20 noiembrie, în jurul orei 20.30, pe timpul unei acțiuni specifice pe linia combaterii migrației ilegale, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Carei – I.T.P.F. Sighetu Marmației au oprit pentru control, pe comunicația Urziceni Pădure-Urziceni, un autoturism marca Opel Zafira, înmatriculat în Germania. La volanul autovehiculului se afla Vasile D., cu dublă cetățenie – română și moldovenească, în vârstă de 27 de ani.

Deoarece tânărul nu își justifica prezența în zona de frontieră, lucrătorii noștri au extins verificările, ocazie cu care au depistat, în apropierea locului unde a fost oprită mașina, un grup de șapte persoane (patru adulți și trei minori), care fusese transportat până în apropierea frontierei de șoferul autoturismului.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Irak, patru adulți, cu vârste cuprinse între 20 și 47 de ani și trei minori, în vârstă de 5, 8, respectiv 13 ani, toți solicitanți de azil. Aceștia au declarat că intenționau să treacă ilegal granița, cu scopul de a ajunge într-un stat din spațiul Schengen.

Cetățenii irakieni sunt cercetați de către polițiștii de frontieră pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

Totodată, Vasile D. este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, la finalizare urmând a fi luate masurile legale ce se impun.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *