Satu Mare va avea spital nou

Publicat la data de11 ianuarie 2019 » 359 Views» De: George Negrea » Locale sm, Stiri Satu Mare

Contractul de proiectare pentru construirea unui nou corp de clădire în curtea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Satu Mare a fost deja semnat, iar astfel cel mai mare proiect din istoria Spitalului intră în linie dreaptă.

Anunțul a fost făcut în acestă după-amiază de către președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba. În luna mai este termenul de depunere a aplicației finale, după care începe procedura de licitație. Nu mai puțin de 11,5 milioane de euro se vor investi în noul corp de clădire de 6 etaje ce va fi construit în curtea Spitalului Județean.

Noua construcție, realizată pe 6 nivele, va face posibilă mutarea majorității secțiilor de la Spitalul Vechi, acolo urmând să rămână doar secțiile de Psihiatrie Acuți și Cronici. Va fi o clădire modernă, cu circuite corespunzătoare ultimelor standarde impuse în sănătate, iar heliportul va fi poziționat pe acoperișul viitorului imobil. În acest fel toate secțiile se vor putea reorganiza pentru a asigura reușita intervențiilor, cu accent pe sănătatea și siguranța pacienților.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.