Scandal la Muzeul Județean Satu Mare. Directorul a facut cadou un tablou de patrimoniu aparținând instituției

Publicat la data de6 februarie 2019 » 763 Views» De: George Negrea » Locale sm, Stiri Satu Mare

Directorul Muzeului Judeţean Satu Mare, Liviu Marta, a făcut o gafă de proporţii ce îl poate costa funcţia. Întâmplarea s-a petrecut în incinta Muzeului la cheful de ziua sa, când a făcut cadou unui invitat chiar un tablou de patrimoniu.

Cazul a fost relatat presei din Satu Mare de către o persoană care cunoaşte toate detaliile, dar a preferat să îşi păstreze anonimatul, deocamdată.

Redăm întâmplarea:

„Ziua de naștere a managerului Muzeului Județean, Liviu Marta, nu a umplut cu mare entuziasm sufletele angajaților, dar cea mai urâtă chestie din acea zi a pățit-o tabloul din imagine aflat în inventarul instituției pe care domn director, încă o mai conduce.

Au fost protocoale, băute lungi și îndelungi și s-a rămas în Muzeu la un chef mic. Angajații au plecat acasă, iar Liviu a rămas cu niște prieteni. Au mai mâncat una, au mai băut alta, fără număr.

Paranghelie la Muzeu. La un moment dat, stomacurile celor rămași au început să facă feste, așa că unii invitați au vomat pe unde au apucat.

Toate ca toate, dar la un moment dat, domnul Marta s-a hotărât să fie generos și i-a făcut cadou unui prieten, un tablou din inventarul instituției. Omul l-a dus fericit acasă, dar spre dezamăgirea lui, nevastă-sa a spus că nu-i place tabloul ăsta.

Norocul proaspătului proprietar de tablou a fost faptul că trebuia să meargă la o aniversare undeva, în Bercu Roșu  (dacă insistați – putem da numele și adresa exactă).

Tabloul a fost acceptat cu bucurie și pus pe perete la loc de cinste. Până aici toate bune și frumoase. Dar după sărbătorile de iarnă, gestionara a observat că lipsește acest tablou și a intrat în alertă. Noroc că, domnul director a avut vreme să se trezească din beție și să-și dea seama ce prostie penală a făcut.

Speriat, l-a sunat pe prietenul căruia îi dăduse tabloul, dar acesta i-a mărturisit că nu-l mai are. Disperarea fiind foarte mare, cu toată rușinea prietenul s-a dus în Bercu Roșu și a cerut înapoi tabloul cu pricina, care astfel s-a întors la Muzeul Județean.

Dacă am uitat ceva amănunte despre cine este prietenul acela sau pe unde s-a plimbat tabloul de patrimoniu poate o să-l întrebe cineva pe domnul Liviu și cine știe ce mai află dacă se vor face săpături ca lumea, nu ca și cele arheologice.

Poate până la urmă o să ia măsuri!”

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.