Scriitorul Felician Pop a avut lansare de carte la Iași

Publicat la data de14 iunie 2018 » 190 Views» De: George Negrea » Stiri Satu Mare

Miercuri, 13 iunie 2018, la Casa Cărții Iași, Sala de evenimente – Bulevardul Ștefan Cel Mare și Sfânt , a avut loc lansarea cărților „Țipătul cenușii” și „Istoria secretă a Sătmarului” în prezența autorului Felician Pop și a actorului ieșean, Toma Hogea.

Despre ȚIPĂTUL CENUȘII

Desigur, în manualul de română de clasa a douăsprezecea nu este specificată foarte clar diferența dintre cultură și divertisment, așa că acești manageri ad-hoc trec cu lejeritate frontiera dintre ele, mai ales că vameșul discernământului artistic doarme foarte adânc.

După părerea acestor inși, lansările de carte, expozițiile de artă sunt învechite, cum desigur, învechită este și Iliada lui Homer care are, iată, o vechime de aproape trei milenii!
Pericolul este ca acești indivizi absolut orbi din punct de vedere cultural să urce la volanul deciziei și să calce pe accelerație.

Superficialitatea, manifestările la plezneală, copiate în grabă de te miri unde, făcute de oameni care nu au niciun fel de profunzime spirituală devin tot mai agresive și tind să ia locul culturii adevărate, singura care poate contura profilul identitar real al acestor locuri.

Dar este în zadar să încerci să le explici ceva inșilor aceștia. Pentru un dialog sau chiar o confruntare cordială, ar trebui să aibă în spate măcar un vagon de cărți citite. Și nu unul cu cenușă și măruntă spoială conjuncturală.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.