Se anuntă investiții mari pentru Satu Mare

Publicat la data de13 februarie 2020 » 49 Views» De: George Negrea » Stiri Satu Mare

În cadrul unei întâlniri cu jurnaliștii, reprezentanții Primăriei Satu Mare au declarat ăcă, instituția are buget record pentru investiții. Bugetul Primăriei municipiului Satu Mare, pe anul 2020, este cu 100 de milioane de lei mai mare față de anul 2019.

Bugetul Primăriei pe 2020 este de 329 de milioane de lei. Primarul Kereskenyi Gabor a declarat că pentru dezvoltare s-au atribuit nu mai puțin de 112 milioane de lei, față de 32 de milioane în anul 2016. Doar pentru refacerea infrastructurii rutiere, care va continua în acest an, se vor aloca nu mai puțin de 23,5 milioane de lei.

De asemenea, sunt incluse și proiectele europene de 40 de milioane de lei. Cu acești bani se vor realiza cele mai importante investiții, și anume reabilitarea Centrul Vechi și a Centrului Nou, reabilitarea zonei Cubic, terminalul de transport și autobuze noi precum și reabilitarea unui număr de cinci blocuri.

Centrul Nou este licitat cu executant și poate sa înceapă după ce se termina proiectul tehnic, a spus primarul, adăugând că Centrul Vechi este în evaluarea ofertelor pentru licitație, iar în câteva săptămâni se poate încheia contractul. De asemenea, a mai precizat edilul-șef, se licitează din nou pasarela peste Someș, iar construcția terminalului de transport va începe undeva în luna aprilie sau mai. Tot atunci se așteaptă și primele autobuze.

Din bugetul propriu al Primăriei au fost alocate deja sume pentru noul pod peste râul Someș: ,,Dorim să începem execuția”, a spus primarul Kereskenyi Gabor, precizând că până la sfârșitul lunii februarie ar putea exista un câștigător al licitației, iar mai apoi pot începe contestațiile.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.