Seri Pozitive: „Feminin și masculin, între stereotip și violență”

Publicat la data de13 aprilie 2018 » 158 Views» De: George Negrea » Stiri Satu Mare

Ce sunt stereotipurile de gen? Stereotipurile sunt generalizări ori simplificări lipsite de fundament, care nu țin cont de diferențele individuale. Printre cele mai răspândite idei stereotipe găsim: ,,Bătrânii nu sunt în stare să muncească!”,,Femeile nu se pricep la afaceri!” ,,Fetele sunt plângăcioase!” ,,Băieții învață mai prost decât fetele!”,,Țiganii trăiesc din furat!”,,Homosexualii sunt periculoși pentru societate!”
Stereotipurile legate de gen sunt printre cele mai frecvente, dar și prejudicioase idei false. Acestea pot aduce adevărate subminări în relațiile cu persoanele de sex opus, generând adeseori furie și violență manifestă. Pentru că stereotipul nu este periculos în sine, ci prin comportamentele pe care le determină..
Alături de Felicia Hrihorișan, psihosociolog, om de munte și de acțiune, ”constructor” de relații interumane vom descoperi cum ne influențează stereotipurile și prejudecățile legate de gen și cum putem construi relații cu adevărat sănătoase, bazate pe respectarea diferențelor individuale și pe cunoașterea celorlalți, renunțând la ideile de-a gata ce ne-au fost furnizate și inoculate cu generozitate de-a lungul vieții de familie, școală, societate.
Te aștept cu drag și bucurie la o nouă Seară Pozitivă!

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.