Șezătoarea tradițională românescă din Câmpia Careiului a fermecat publicul din Mangalia

Publicat la data de28 iunie 2015 » 775 Views» De: JSM - redactia » Locale sm, Stiri Satu Mare

festival-mangalia-lelea-victoria-buna

Ultima reprezentatie a sezatorii traditionale romanesti prezentate de Despartamantul ASTRA Carei, Nepotii Iancului din Marna si Asociatia Colonia Motilor din Ianculesti a fost un succes deosebit.

Festivalul Tineretii a ajuns sambata, 29 iunie 2015,  la cea de-a patra seara de concurs, dupa ce in serile precedente au evoluat concurentii de la categoriile de varsta 6-9 ani, 10-14 ani si 15-25 de ani, sectiunea muzica popular. Spectacolul  a fost completat de numeroase recitaluri ce au reunite prin muzica si dans din diferite zone ale tarii, datinile si obiceiurile romanesti.

Publicul a avut ocazia de a urmari momente inedite de muzica si dans folcloric, adunandu-se intr-un numar impresionant in jurul scenei plutitoare din portul orasului Mangaliei.

In serile de festival am avut bucuria  de a avea alaturi  Ansamblul ,,Rapsozii Ivestiului”, ,,Dragaicutele”, Ansamblul ,,Elpis” al Comunitatii Elene Constanta, Ansamblul Folcloric ,,Litoral” Mangalia, Asociatiunea Culturala ASTRA Carei, Nepotii Iancului din Marna Noua si Asociatia Colonia Motilor Ianculesti, cat si Ansamblul Folcloric ,,Mugurasii Gorjului”.

Mai multe detalii despre desfasurarea manifretarii de sambata veti putea citi in cursul zilei de marti,30 iunie 2015, dupa ce delegatia  careiana participanta la Festival va ajunge acasa.

festival-mangalia-juriul-grup-bun festival-mangalia-final

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.