Spectacol incendiar dedicat Basarabiei la Satu Mare

Publicat la data de28 martie 2019 » 299 Views» De: George Negrea » Stiri Satu Mare

Centrul Cultural al Ministerului Afacerilor Interne ( M.A.I) în colaborare cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, Asociația “Pro Basarabia și Bucovina” – Filiala Satu Mare și structurile M.A.I. din Garnizoana Satu Mare au organizat, miercuri, 27 martie 2019, spectacolul-eveniment „Dor de Basarabia”, cu prilejul aniversării celor 101 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.
În deschiderea evenimentului, managerul instituției, Robert Laszlo, a vorbit despre semnificația zilei de 27 martie iar directorul adjunct, Felician Pop a reamintit publicului că unirea se poate realiza, doar prin oameni simplii și că avem datoria să o facem, așa cum strămoșii noști au facut-o în urmă cu 101 ani.
Spectacolul s-a desfășurat la Casa de Cultură a Sindicatelor, sala fiind arhiplină.
În cadrul manifestării, au urcat pe scenă artiști laureați ai M.A.I., veniți din toate colțurile tării, cât și membrii Ansamblului Folcloric „Doruri Sătmărene” al Județului Satu Mare, George Negrea, Diu Oșan și Petrică Mureșan care a ridicat sala în picioare. Fanfara Beltug condusă de dirijorul Mircea Câcu, a deschis evenimentul cu Imnul Național al României.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.