Trafic de imigranți la Vama Petea

Publicat la data de12 ianuarie 2018 » 93 Views» De: George Negrea » Stiri Satu Mare

Pe sensul de ieșire din țară, la PTF Petea, s-au prezentat la controlul de frontieră cetățenii ucraineni O.B. și V.F., în vârstă de 39, respectiv 38 de ani, călătorind cu o autoutilitară marca Mercedes Sprinter, cu care transportau diverse bagaje.

Polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport, în urma căruia au fost descoperite, ascunse într-un loc special amenajat între bancheta spate și compartimentul marfă, în spatele unui perete dublu, patru bărbați.

În cadrul cercetărilor s-a constatat că cei în cauză sunt trei cetățeni afgani cu vârste cuprinse între 15 și 28 de ani și un pakistanez de 19 ani, solicitanți de azil în țara noastră și au declarat că intenționau să ajungă în mod ilegal într-o țară din vestul Europei.

În cauză, polițiștii de frontieră au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecerea ilegală a frontierei de stat, iar cei doi cetățeni ucraineni, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, au fost reținuți pentru 24 de ore, aceștia urmând a fi prezentați Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare cu propunere de arestare preventivă.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *