Un nou succes al sătmărenilor în Polonia

Publicat la data de14 aprilie 2019 » 115 Views» De: George Negrea » Stiri Satu Mare
Artiștii sătmăreni au impresionat publicul din orașul Kielce – Polonia

În perioada 11-13 aprilie o delegație din județul Satu Mare, a participat la Kielce în Polonia la evenimentele organizate în cadrul proiectului „Schimbul intercultural Polonezo – Român-2019“, dedicate promovării României în Polonia.

Inițiatorii proiectrului sunt,  Elena Jaworska, o româncă din județul Bacău, stabilită de 25 de ani în Kilece și Ana Zmudzinska directorul Bibliotecii Publice Municipale din Samsonów.

Din delagația sătmăreană au făcut parte, membrii Ansamblului Județului Satu Mare ”Doruri Sătmărene”; Marian Sima, instrutrorul ansamblului; muzicianul Diu Oșan și folkistul George Negrea, referent al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare.

În cadrul vizitei au avut loc întâlniri cu reprezentanții autorităților locale. Delegația sătmăreană a fost primită de către prefectul regiunii Świętokrzyskie, Andrew Bętkowski, subprefectul Renata Janik și vice-primarul orașului Kielce, Arkadiusz Kubiec.

„Relațiile dintre Polonia și România se consolidează pe zi ce trece și au o istorie frumoasă în spatele lor. Noi suntem recunoscători  românilor pentru ajutorul oferit refugiaților polonezi în timpul al doilea război mondial.
Aveți la Satu Mare niște tineri foarte talentați, vreau să continuam colaborarea. Sper că voi avea posibilitatea să vizitez țara dumneavoastră”.
 – a spus prefectul Andrew Bętkowski.

Artiștii sătmăreni au impresionat publicul polonez în cadrul spectacolul ce a avut loc la Casa de Cultură a orașului Kielce.

Prestația Ansamblului „Doruri Sătmărene” a fost cel mai bine primit moment al serii, soliștii și dansatorii au oferit un moment de neuitat polonezilor.

George Negrea și Diu Oșan au cântat câteva cântece de muzică folk românești cât și un cântec în limba poloneză „Hej Sokoli”.

Programul a inclus, printre altele și prezentarea colecției de modă concepută de creatoarele sătmărene Alina Marchiș și Adriana Popescu  și o prezentare a activității clubului „Drum Bun” din Polonia, realizată de către președintele Mihai Sowa.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.