Un preot sătmărean construiește singur un monument dedicat eroilor

Publicat la data de3 decembrie 2019 » 49 Views» De: George Negrea » Stiri Satu Mare

Un preot ortodox din județul Satu Mare îi cinstește pe eroii neamului printr-un monument pe care îl construieşte de unul singur. Se ocupă atât de proiectare, cât şi de execuţie, astfel încât costurile să fie minime, iar lucrarea va fi amplasată în faţa bisericii la care slujește.

Preotul sătmărean Gabriel Chereji vrea să-şi slujească ţara cu dragoste şi dăruire. Pentru străbuni, construieşte un monument al eroilor chiar în faţa bisericii din satul Cuța, unde are parohia. Monumentul va fi înalt de 4 metri şi va avea peste 7 metri lungime. Ca să nu aibă cheltuieli mari, părintele a decis să facă singur atât proiectarea monumentului, dar să-l şi ridice.

,,Și eroii din acest sat să aibă un monument dedicat lor pt că sângele eroilor noștri și sângele străbunilor face parte de fapt din rădăcina bisericii. Nu fac nimic special. Ci, doar atât fac, să pun în inima oamenilor că sângele pe fiecare pucăţică de pământ pe care călcăm sunt picăturile strămoşilor noştrii. Pe acest zid vor veni încă 13 cruci scrise cu numele eroilor”, a declarat, pentru observator.tv, preotul Gabriel Chereji.

Tânărul preot s-a întors acum un an şi jumătate de la Paris, unde a slujit timp de trei ani. De când s-a întors, n-a stat o clipă. A schimbat faţa satului, spun oameni. Şi, cel mai important, i-a făcut să vină cu drag la biserică.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.