Va avea loc licitație pentru firma de salubrizare în Satu Mare. Primarul vrea utilaje moderne

Publicat la data de12 iulie 2019 » 91 Views» De: George Negrea » Stiri Satu Mare

Primăria municipiului Satu Mare pregătește licitația pentru serviciul de salubrizare și a trimis consilierilor un draft cu caietul de sarcini. Anunțul a fost făcut astăzi de către primarul Kereskenyi Gabor.

Edilul-șef al orașului a declarat că se intenționează aprobarea caietului de sarcini în ședința din luna iulie, iar timp de o săptămână, consilierii vor trebui să trimită în scris propunerile către Primărie.

Primarul Kereskenyi Gabor vrea utilaje moderne

Edilul a declarat că îşi doreşte ca noul operator de salubrizare din Satu Mare, ce va câştigat licitaţia din acest an, să aibă utilaje moderne, să „presteze serviciul ca lumea” şi să implementeze colectarea selectivă.

El a anunţat că a trimis consilierilor locali un draft al caietului de sarcini pentru organizarea licitaţiei pentru desemnarea firmei care va efectua salubrizarea şi deszăpezirea pentru următorii opt ani. Contractul cu Florisal expiră la finalul acestui an.

El a precizat că va fi dificilă implementarea colectării selective, în noul regulament fiind inclusiv amenzi pentru cei care nu se conformează.

„Pentru municipalitate va fi un examen destul de dificil, pentru că pentru operator costurile de operare în cazul în care trebuie să colecteze din cinci fracţii înseamnă costuri mai ridicate decât două fracţii. Va trebui să facem în aşa fel încât să nu creăm o povară cetăţenilor, dar totodată să ne aliniem la legislaţia în vigoare, care este foarte ambiguă. Am propus în caietul de sarcini să fie patrule pe cele două maluri ale Someşului dacă se întâmplă colectarea selectivă”, a mai spus primarul.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.