Zece miniștri prezenți în județul Satu Mare

Publicat la data de31 octombrie 2015 » 880 Views» De: George Negrea » Stiri Satu Mare

11205971_1001010436587771_3241205992673590297_n

Vineri, 30 octombrie la Negrești-Oaș a avut loc ședință Comitetului Executiv Național (CExN) a Partidului Social Democrat.

Totodată, în județ au ajuns și zece miniștri: Eugen Teodorovici – ministrul Finanțelor, Mihai Tudose – ministrul Economiei, Comerțului și Turismului, Nicolae Bănicioiu – ministrul Sănătății, Rovana Plumb – ministrul Muncii, Sevil Shhaideh – ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Iulian Matache – ministrul Transporturilor, Marius Nica – ministrul Fondurilor Europene, Sorin Grindeanu – ministrul pentru Societatea Informațională, Gabriela Szabo – ministrul Tineretului și Sportului – și Ioan Vulpescu – ministrul Culturii. Cei care nu sunt în Comitet s-au plimbat prin județ alături de lideri ai filialei județene a PSD Satu Mare.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost asaltat de întrebările jurnaliștilor cu privire la situația politică actuală, în special în legătură cu noul Cod de conduită al partidului dar și cu privire la modul în care Elena Udrea a scăpat de arest. În opinia sa, Udrea a fost scăpată de arest de liberali.

„Sunt foarte mulțumit pentru că acest proiect de Cod de Etică și Conduită a fost foarte bine primit de colegii din CExN. Ba mai mult, doi – trei colegi au venit cu propuneri de îmbunătățire în sensul completării lui. Va fi adoptat, în mod oficial, la următoarea întâlnire a Comitetului Executiv Național, care va avea loc probabil în trei săptămâni”, a spus Dragnea.

Până la adoptarea, Codul va fi dezbătut în structurile partidului, fiind deja câteva propuneri de îmbunătățire. Noul cod stabilește sancțiunile ce pot fi aplicate membrilor în cazul în care legea sau anumite coduri morale, putându-se ajunge inclusiv la excluderea din partid.

În cadrul întâlnirii au fost desemnați secretarii regionali. Pentru Regiunea Nord Est – Ionel Arsene, pentru Regiunea Nord Vest – Radu Moldovan, pentru Regiunea Centru – Mircea Dușa, pentru Regiunea Banat – Natalia Intotero, pentru Regiunea Oltenia- Paul Stănescu, pentru Regiunea Sud Muntenia – Nicolae Bădălău, pentru Regiunea Sud Est – Felix Stroe, pentru Diaspora – Angel Tîlvăr. Florin Iordache și Mircea Dobre au fost aleși în funcțiile de președinte al Comisiei de etică și integritate și, respectiv, șef al Comisiei de control financiar intern.

Totodată, Dragnea a mai anunțat că până pe 15 decembrie trebuie trimise la București toate propuneri de candidaturi pentru funcțiile de primari, urmând ca desemnarea consilierilor să se facă după consultarea comunităților locale, printr-un nou sistem ce va introdus de către PSD.

După ședința CExN, Liviu Dragnea, însoțit de președintele PSD Satu Mare și de primarul Aurelia Fedorca, a efectruat o vizită la Muzeul în aer liber din Negrești-Oaș, unde a fost întâmpinat cu multă ospitalitate de către oameni.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.