Zeci de ansambluri la „Festivalului Datinilor și Obiceiurilor” Negrești Oaș

Publicat la data de7 ianuarie 2018 » 137 Views» De: George Negrea » Locale sm, Stiri Satu Mare

Orașul Negrești Oaș a fost invadată de mai multe grupuri de colindători care participă la o nouă ediție a Festivalului Datinilor și Obiceiurilor de Iarnă. În total au fost 23 de ansambluri folclorice, cete și grupuri de colindători din Țara Oașului și din zonele etnografice învecinate: Codru, Maramureș, Chioar, dar și invitați din Ucraina.
Festivalul-concurs a început cu defilarea colindătorilor și se desfășoară în atmosfera satului tradițional de la Muzeul în Aer Liber al Țării Oașului.
Invitat special în juriul de specialitate, format din prof. univ. dr. Ion Cuceu, prof. univ. dr. Zamfir Dejeu, prof. univ. dr. Viorel Rogoz și conf. univ. dr. Delia Suiogan, este drd. Peter Hurley, celebrul irlandez care promovează obiceiurile și tradițiile românești, în special cele din zona Maramureșului.
Festivalul a fost organizat de Primăria și Consiliul Local Negrești-Oaș, Casa Orășenească de Cultură Negrești-Oaș, în parteneriat cu Muzeul Țării Oașului, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Negrești-Oaș și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *