Zeci de tineri salvatori din pasiune

Publicat la data de6 decembrie 2019 » 86 Views» De: George Negrea » Locale sm, Stiri Satu Mare

Nu au limite în a face bine. 98 de voluntari, 1.557 intervenții, 14.778 de ore (echivalentul a 616 zile) puse în slujba comunității în ultimul an și jumătate: așa ar arăta o radiografie a activității celor care au ales să se alăture salvatorilor profesioniști din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Satu Mare.

,,A devenit o obișnuință să îi avem alături la intervenții, la evenimente festive, la competiții sportive, precum și la activitățile instructiv-educative și preventive”, spun pompierii sătmăreni.

Pentru a marca Ziua Internatională a Voluntariatului, sărbătorită anual în data de 5 decembrie, voluntarii sătmăreni au organizat o serie de activităţi şi evenimente dedicate unui spectru larg de benficiari. Sub deviza ”Cine salvează o viaţă, salvează o lume întreagă”, ei au ales sa îi înveţe şi pe cei mai mici: preşcolari, elevi de clasele primare, gimnaziale şi liceale cum să se comporte în diferite situaţii de urgenţă, dar şi cum să aplice corect anumite manevre de acordare a primului ajutor organizând mai lectii deschise în 10 unităţi de învăţământ din judet.

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.