Ziua Internațională a Asistenților Medicali

Publicat la data de18 mai 2018 » 203 Views» De: George Negrea » Stiri Satu Mare

 

Vineri, 18 mai asistenții medicali din Satu Mare au sărbătorit într-un cadru festiv la un restaurant din municipiu, Ziua Internațională a Asistenților Medicali. Deși această zi este marcată în întreaga lume în data de 12 mai, din cauza unor evenimente neprevăzute, la Satu Mare sărbătoarea s-a decalat cu o spătămână. Cu toate acestea, evenimentul nu și-a pierdut nicidecum din esență și a fost marcat printr-o serie de manifestări printre care și un Simpozion.
Ziua Internațională a Asistenților Medicali subliniază modalitățile prin care asistenții contribuie semnificativ la îmbunătățirea stării de sănătate a populației. Evenimentul de la Satu Mare a fost moderat de președintele Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali, filiala Satu Mare, Constantin Demian: ,,Avem în cadrul organizației noastre 2.412 asistenți medicali. Marcăm această zi cu un simpozion științific, urmat de o masă festivă. Partea științifică va conține 20 de lucrări pe care le vom prezenta colegilor noștri”.
De menționat faptul că numărul asistenților medicali din Satu Mare este în continuă creștere.
,,Atunci când am preluat eu funcția de președinte, în urmă cu 6 ani, aveam în jur de 2.000 de asistenți medicali activi. Acum sunt mai mulți, iată avem 2.412 de asistenți care sunt activi. Rolul nostru este bine reglementat, avem rol în formarea profesională a colegilor noștri, avem rol de a stabili toate activitățile profesionale ale asistenților medicali”, a mai precizat președintele Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali, filiala Satu Mare, Constantin Demian.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.