Ziua Medicilor Veterinari a fost marcată la Satu Mare printr-un simpozion

Publicat la data de15 mai 2013 » 800 Views» DeViorel Hotca » Locale, Stiri Satu Mare

DSC_0900Viceprimarul municipiului Satu Mare și președintele Asociației Medicilor Veterinari, dr. Radu Roca a deschis miercuri, 15 mai, evenimentele organizate cu ocazia Zilei Medicilor Veterinari.

La deschiderea manifestării științifice, au participat și prefectul dr. Eugeniu Avram, Victor Rogneanu – președintele Colegiului Medicilor Veterinari, dr. Corneliu Ceica – director al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare, medici și personal auxiliar, colaboratori ai acestora. Cu acest prilej s-a organizat un simpozion pe tema ,,Supravegherea sanitară veterinară a efectivelor de animale prin examene de laborator”.

Lucrările simpozionului au fost mediate de dr. Radu Roca în calitate deDSC_0855 președinte al Asociatiei Medicilor Veterinari și viceprimar care în deschidere a afirmat următoarele: ,,Profesia de medic veterinar se dovedește a fi trainică și cu siguranță va exista și în viitor într-o continuă dezvoltare. Atuul nostru principal a fost întotdeauna unitatea și solidaritatea profesiei. E necesar să facem să renască spiritul de corp medical veterinar și să fim încrezători în priceperea și capacitatea noastră de a ne adapta condițiilor și cerințelor actuale. Închei acest mesaj adresându-vă felicitări pentru sârguința pe care o depuneți în realizarea meseriei dumneavoastră, succes în activitate, multă putere de muncă și voie bună. La mulți ani!”

În 1994, data de 15 mai a fost aleasă pentru a sărbători anual Ziua Medicilor Veterinari. Ziua este aleasă pentru a marca momentul 15 mai 1861, dată la care domnitorul Ioan Cuza a înființat, prin decret, “Școala de Medicină Veterinară” care a început să funcționeze atunci în cadrul “Școlii de Medicină și Farmacie”, condusă de Carol Davila.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.