Elicopter prăbușit. Pilotul a decedat

Publicat la data de10 mai 2019 » 97 Views» De: George Negrea » Locale sm

Un elicopter Kamarov K 26, producţie rusească, folosit la noi în ţară în misiuni aviochimice (stropire cu soluţii, fertilizare, combaterea dăunătorilor) a fost găsit prăbuşit în zona montană din localitatea Săpânţa, judeţul Maramureş.

Descoperirea a fost făcută joi, 9 mai, de către un cioban. Lângă epava elicopterului a fost găsit trupul neînsufleţit al pilotului aparatului de zbor. Zona în care a avut loc accidentul aviatic este una greu accesibilă. Iniţial s-a crezut că bărbatul găsit decedat s-a prăbuşit cu parapanta, dar în pădure a fost găsită şi epava elicopterului. Aparatul de zbor nu avea niciun însemn, fapt care poate dovedi ipoteza că pilotul a violat spaţiul aerian român.

Cadavrul bărbatului găsit decedat a fost transportat la morga Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei pentru efectuarea necropsiei.

„Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în zona Săpânţa, a fost găsită o persoană decedată. Până în prezent, aceasta nu a fost identificată. Se efectuează cercetări pentru identificarea persoanei şi stabilirea circumstanţelor în care a survenit decesul”, a spus Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Maramureş.

În cele din urmă, anchetatorii au reuşit să îl identifice pe pilotul elicopterului care zbura clandestin în spaţiul aerian român şi s-a prăbuşit la Săpânţa. Acesta se numeşte Dmitry Kostikov şi este născut în 1971 în Viciebsck, Belarus. Potrivit unor surse din interiorul anchetei, pilotul a fost identificat pe baza paşaportului găsit în epava elicopterului.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.