Lansarea volumului ”ARMONII DE TOAMNĂ” la Biblioteca Județeană

Publicat la data de29 noiembrie 2014 » 1191 Views» De: JSM - redactia » Locale sm

În 28 noiembrie 2014, în sala Biblionet a Bibliotecii Judetene Satu Mare a avut loc un eveniment cultural gustat de publicul sătmarean. Este vorba despre o carte de literatură, o antologie de poezie și proză semnat de un  grup de 15 autori sătmareni. De acest volum,  publicat de curând la Editura Risoprint din Cluj Napoca, s-a ocupat poetul Ioan Andreica, coordonatorul cenaclului literar online Artele frumoase.

 Autorii din antologie sunt: Nora Ferentz, Liliana Lazăr Doboș, Livia Mărcan, Corina Petrescu, Elena Ioana Koka, Elvira Marcela Szigeti, Ioan Andreica, Ioan Coriolan Anițaș, Ion Bala, Vasile Bărbuș Crățu, Nicolae Pop, Ioan Rațiu, Voicu D. Rusu, Mihai Sas și Dumitru Țimerman. O copertă frumoasă a pus în valoare și mai mult anotimpul care a inspirat autorii tomului.

Lansarea cărții s-a desfășurat asemeni unui regal de recitări, dar și de muzică, Geta Govor, Angela Munteanu și o parte dintre cei prezenți au interpretat melodii deosebite, în ton cu frumusețea momentului.  Intervențiile autorilor s-au axat pe definirea, prin exprimare poetică, a anotimpului toamna: un anotimp cu bune și cu rele, admirat totuși de toată lumea, desigur pentru părțile lui pozitive: culoare, bogăție, arome plăcute.

Au fost câțiva scriitori care au avut intervenții versificate la textele citite de autorii antologiei. Ei sunt Vasile Bărbuș Crățu și Ioan  Sălajanu  care au alcătuit pe loc epigrame cu referire la: Ion Bala, Ioan Andreica și Corina Petrescu și la poeziile acestora, spre deliciul tuturor celor prezenți.

De asemenea, au fost aduse sincere mulțumiri scriitorilor jurnaliști, ziarelor și televiziunilor sătmărene care pun în valoare activitatea literară a Sătmarului: Voicu D. Rusu, Dumitru Țimerman, Ioan Anițaș, Lia și Carol C. Coca

Seara s-a încheiat cu o colindă frumoasă ca toate colindele pe acre au cântat-o toți cei prezenți. Spiritul Crăciunului a învăluit cu câteva săptămâni mai devreme sala și participanții la un eveniment atât de frumos.

Am fost și noi prezenți, am făcut câteva fotografii și vă trimitem, spre amintire, aceste câteva rânduri, de la un eveniment literar care ne-a impresionat și care ar trebui să se repete.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.