joi, aprilie 18, 2024
AcasăsusPDL vrea schimbarea primarului din Viile Satu Mare

PDL vrea schimbarea primarului din Viile Satu Mare

Joi, 10 aprilie, în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul PDL de Sorin Ghilea și consilierul local Daniel David, președintele organizației locale a PDL Viile Satu Mare.

Daniel David susține că actuala conducere a Primăriei Viile Satu Mare nu a făcut nimic pentru comunitate. Potrivit acestuia „drumurile sunt într-o stare proastă, cum de foarte multă vreme nu au mai fost. De asemenea, proiectul implementat pe „Măsura 322” în valoare de 2,5 milioane de euro, terminat în proporție de 95% în vara anului 2012, nici la această dată nu este finalizat. S-au achitat deja penalizări pentru nerespectarea termenelor, care au ajuns la valoarea de 14.000 lei. Totodată, problemele legate de fondul funciar s-au acutizat, în localitatea Medișa punerea în posesie stagnează din iunie 2012”, susține David.

Președintele PDL Viile Satu Mare susține că „centrul despre care se vorbește de atâta vreme, Casa de Argint din Viile Satu Mare a fost adusă în prag de colaps de actualul primar. De altfel, înainte de 2012 acesta a fost fochistul Căminului de Bătrâni, însă după ce a devenit primar a refuzat să susțină serviciile sociale oferite de cămin”.

Daniel David spune că până în iunie 2012 Consiliul Local a aprobat extinderea clădirii, pentru mărirea capacității de primire, în vederea eficientizării acestui serviciu. Totuși, la finele anului 2012 primarul Szucs, a refuzat achitarea acestui proiect, a blocat definitiv posibilitatea extinderii, declanșând situația gravă în care se află azi acest cămin.

Sorin Ghilea condamnă politica agricolă a guvernului

Secretarul general al Organizației Județene a PDL Satu Mare, Sorin Ghilea consideră că aplicarea impozitului pe venitul agricol anulează subvenția agricultorilor care lucrează pământul în arendă. Acesta și-a exprimat poziția cu privire la modul de stimulare a agriculturii românești de către actuala guvernare.

Potrivit celor declarate de Ghilea „taxele și impozitele introduse de USL sunt cu 18 euro mai mari decât subvenția pentru agricultorul cu un contract de arendă. În schimb, cei care au terenul în proprietate plătesc taxe suplimentare de 46 de euro pentru un hectar, adică o treime din subvenție. Statul nu susține agricultorii care doresc să-și înființeze o fermă în mediul rural”.

2 COMENTARII

Comentariile sunt închise.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente