Germania reintroduce controale la frontiera cu Austria

Publicat la data de15 septembrie 2015 » 1785 Views» De: George Negrea » International

vama geramnia

Ministerul german de Interne a dispus introducerea de controale temporare la frontiera cu Austria, conform reglementărilor Schengen pentru cazuri de urgență, după măsuri similare adoptate la granița austriaco-ungară.

Ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, a declarat că refugiații nu vor putea alege țările-gazdă și a îndemnat celelalte state europene să intensifice eforturile de solidaritate în criza imigranților.

Germania a avut și în luna mai controale temporare la frontiera cu Austria. Conform Acordului Schengen, în situații excepționale, țările pot introduce, temporar, controale la frontierele din cadrul spațiului comun de liberă circulație. Berlinul a argumentat că măsurile temporare de control sunt prevăzute în Articolul 23(1) al Regulamentului CE 562/2006 privind administrarea Spațiului Schengen.

“În situații de amenințări grave la adresa ordinii publice sau riscuri privind securitatea internă, un stat membru Schengen poate reintroduce controale la frontiera internă pentru cel mult 30 de zile sau pe durata previzibilă a riscului la adresa ordinii publice dacă perioada depășește 30 de zile”, se arată în Articolul 23(1) al Regulamentului CE 562/2006 privind funcționarea Schengen.

La rândul său, Austria a anunțat că, temporar, nu mai există curse feroviare spre Germania.

Peste 13.000 de imigranți au sosit sâmbătă în orașul german Munchen, iar autoritățile au estimat că numărul total pentru sâmbătă și duminică va fi de circa 40.000 de imigranți.

În contextul în care numărul total al extracomunitarilor veniți în Germania ar putea atinge 800.000 până la sfârșitul anului, ministrul german al Apărării, Ursula von der Leyen, a ordonat mobilizarea inițială a 4.000 de militari.

Pe fondul disensiunilor, Horst Seehofer, premierul landului german Bavaria și liderul Uniunii Creștin-Sociale (CSU), s-a distanțat de politicile cancelarului Angela Merkel.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.