Spiritualitate – Relația Omenirii cu Iisus din perspectiva extraterestră (II)

Publicat la data de5 noiembrie 2018 » 230 Views» De: George Negrea » Religie

În lipsa unui Dumnezeu care să controleze sau supravegheze “activitatea” extraterestră, și în virtutea tehnologiei și a capacităților de a manipula materia, spațiul și poate chiar timpul, extratereștrii ar putea oricând să se “materializeze” pe Pământ, și oriunde în casele oamenilor. Ori în lumina zilei, ori în întunericul nopții, aceste creaturi se pot manifesta fără nicio problemă. Dacă dispun de tehnologii înalte de manipulare a materiei, aceste inteligențe ne pot urmări viața de zi cu zi, de la mare înălțime, din Cosmos, sau dintr-o altă dimensiune pe care nu o putem percepe. Cât timp mai așteaptă aceste așa-zis ființe evoluate până se hotărăsc să ni se descopere pe deplin? Experimentele de care auzim sau răpirile semenilor noștri nu trădează că aceste entități ar fi chiar atât de avansate. O singură celulă prelevată din organismul nostru le-ar fi suficient pentru a conduce niște experimente sau analize de laborator cu scopul de a se lămuri cum anume funcționează biologia umană sau cea animală, fiindcă știm că și multe animale au fost implicate în întâlnirile cu acești vizitatori.
Se mai speculează că experimentele acestora au ca scop major transformarea speciei noastre în altceva, ca în filmele științifico-fantastice cu invazia de extratereștri. Desigur că în ochii lor am putea fi doar niște animale bune pentru experimente, sau niște viitori sclavi pentru muncile lor în care e nevoie de “ajutorul” nostru. Chiar dacă pentru un ateu, extratereștrii nu reprezintă o provocare la adresa sa din perspectivă religioasă, aceste entități ar putea constitui totuși o provocare la adresa siguranței sale, a vieții și a integrității sale fizice și psihice. Oricând un om poate fi răpit de aceștia, indiferent de firea sa religioasă sau non-religioasă. Întreaga umanitate ar putea fi răpită de pe Terra dacă enigmaticele ființe și-ar dori acest lucru cu adevărat. S-a mai speculat că probabil există și ființe extraterestre bine intenţionate, cu ajutorul cărora umanitatea a progresat în cursul istoriei.
Orice specie inteligentă și rațională poate progresa în două direcții: tehnologic sau material, respectiv spiritual. Când progresul tehnologic depășește cu mult progresul spiritual, există mari șanse ca aceste ființe să fie malefice, fiind sub stăpânirea posibilităților care li se deschid în față prin utilizarea rău intenționată a tehnologiei și științei de care dispun. Când progresul spiritual este mai mare decât progresul tehnologic, putem vorbi despre ființe pașnice, binevoitoare, înțelepte în sensul bun al cuvântului. Dar am iterat ideea că bunătatea, pacea și iubirea tuturor ființelor vii nu pot veni decât din bunătatea, pacea și dragostea lui Dumnezeu, lucru arătat pe deplin prin Fiul Său, prin Întruparea Sa în specia noastră.
Evoluția spirituală a feluritor specii, dacă nu duce spre Adevărul care este Hristos, atunci nu știu unde duce. Nu cumva rătăcirile sufletului sunt ceea ce aceste entități vor de la noi, despărțirea de Dumnezeul adevărat, ruperea noastră de Iisus? Pot entitățile din alte lumi să ne dea învățături mai mari decât cele ale Mântuitorului, și pot ele să ne ofere exemple de viață și de iubire mai puternice decât cele ale Fiului lui Dumnezeu? Pentru că Dumnezeu este tot ceea ce ne trebuie, de ce am mai avea nevoie de învățăturile lor? Oare nu știu că Iisus este Calea, Adevărul și Viața? Oare nu știu că numai prin El se ajunge la Tatăl, Părintele tuturor luminilor, izvorul etern al vieții, Creatorul Cerului și al Pământului? Din punct de vedere moral, religios și spiritual, aceste ființe nu ne pot învăța altceva mai bun pentru sufletul nostru decât ceea ce Iisus Însuși ne-a învățat. Făpturile din alte lumi nu pot să fie decât demoni sau îngerii căzuți, care se maschează drept extratereștri, și care, prin iluziile lor tehnologice, au intenția de a genera în noi impresia că sunt cu adevărat musafiri de pe alte planete.
Religia creștină, și nu numai, ne arată existența duhurilor necurate care nu se văd, dar care acționează în viața noastră sub o formă sau alta. Însă existența lor este neutralizată de existența extratereștrilor, după cum existența extratereștrilor nu mai are sens dacă există demoni sau îngeri. Diavolul încearcă să se ascundă în spatele unor aparențe care să ne sugereze că ființele venite din alte lumi sunt cu adevărat extratereștri în sensul științifico-fantastic. Capcana acestuia constă în a ne face să uităm sau să punem sub un semn și mai puternic de îndoială tocmai existența sa și a îngerilor căzuți. Oricum, dacă nu crezi în Dumnezeu, nu poți crede nici în diavol. Credința în existența extratereștrilor deviază complet ființa umană de la realitatea spirituală nevăzută.
Ne-am obișnuit prin intermediul filmelor SF și a literaturii științifico-fantastice să credem că aceste făpturi cosmice chiar există. Unii dintre extratereștri sunt monștri, alții sunt ființe binevoitoare, net superioare oamenilor, impresionând prin tehnologia și învățăturile lor extrem de avansate. Toată această prezență cel puțin fictivă, cinematografică și de presă a acestor presupuși extratereștri a pregătit subtil, în subconștientul nostru, un teren numai bun pentru navele spațiale conduse de musafirii galactici să aterizeze și să ne spună “Am venit cu pace!”, culmea culmilor fiind aceea că înainte de Marea Revelație Extraterestră, indivizi din diversele lor specii au răpit cine știe câte milioane de oameni de-a lungul istoriei, au făcut cine știe ce experimente asupra lor, și au transformat poate parțial specia noastră în altceva.
Existența formelor de viață extraterestră și inteligentă nu este un lucru imposibil de imaginat din punct de vedere științific. Dar, pe lângă viziunea științifică despre Univers, nu ar trebui să se uite de viziunea religioasă despre acesta, iar în miezul acestei viziuni se află Dumnezeu și, în plan creștin, Iisus Hristos. Eroarea în care se alunecă atât de ușor din perspectiva științifică cu privire la extratereștri este punerea la o parte a oricăror interpretări religioase despre aceste entități. Dar oare nu tocmai din același punct de vedere științific omenirea uită de adevărurile religioase care s-au arătat în istoria ei, printre aceste adevăruri cel mai mare fiind Revelația lui Dumnezeu în persoana lui Iisus Hristos?
Realitatea pe care o percepem este alcătuită din materie și spirit. În funcție de capacitățile tehnologice, științifice și mentale de care ar putea dispune ființele inteligente și raționale în general, fie ele terestre sau extraterestre, materia și spiritul pot fi manipulate în fel și chip. Tehnologia nu reprezintă altceva decât materie tehnologizată sau “transformată” în diverse dispozitive, aparaturi, mecanisme, instrumente. Dar pentru manipularea, în unele situații, spectaculoasă, am zice chiar “miraculoasă” a materiei, e nevoie ca ființele cărora le aparține tehnologia, să fie și în plan mental și rațional foarte evoluate.
De cele mai multe ori ne punem problema existenței altor forme de viață, la fel de inteligente sau mult mai avansate decât noi, în funcție de vastitatea extraordinară a Universului, și nu în funcție de complexitatea vieții de pe Pământ. Universul poate să fie infinit de mare, văzut din punctul nostru de vedere, dar destul de mic din perspectiva lui Dumnezeu. Ne lăsăm fascinați, orbiți de Universul exterior, care este destul de simplu structurat atât ca formă, cât și ca funcție, și uităm de universul nostru interior, de adevăratul univers al vieții. Îl căutăm pe Dumnezeu în infinitul cosmic, când de fapt înțelepciunea Sa se regăsește în ADN-ul nostru, și în milioanele de alte ADN-uri existente pe Terra. Demonii sunt afară, în spațiul cosmic, în văzduh, în dimensiunile ascunse, acolo unde au fost aruncați din Cerurile Eterne ale lui Dumnezeu în urma rebeliunii lor împotriva Sa.

Tamas Florin

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.