Colivia cu Fluturi- 25 noiembrie

Publicat la data de27 noiembrie 2017 » 284 Views» De: George Negrea » Colivia cu Fluturi

Femeile de azi încă mai luptă pentru drepturi și recunoaștere. Noi ducem această luptă în fiecare zi a vieții noastre, la servici, acasă, pe stradă, oriunde mergem. Luptăm pentru a fi respectate și egale cu bărbații în drepturi, mai ales în drepturi deoarece în obligații i-am întrecut demult.
Probabil că mulți se vor întreba de ce mai facem asta, deoarece mai ales în Europa avem aproape tot ce ne dorim. Aproape…dar realitatea este diferită de toate sloganurile care apar în media. Realitatea arată că peste tot în lume femeile sunt victime ale abuzurilor, peste tot în lume femei mor din cauza violenței iar măsurile care se iau nu le protejeză eficient. În țările sărace femeile sunt victime sigure deorece statul nu are suficiente resurse ca să le apere, dar nu numai acolo. În România zilelor noastre, multe femei suferă din cauza agresiunilor fizice, a agresiunii verbale dar și a agresiunii psihice. Cunosc multe femei care au răbdat o viață întreagă abuzurile și nu s-au revoltat. Indiferent dacă este un abuz făcut de soț, tată sau fiu, el este la fel de grav.
Constat că în timp, am devenit imuni la acest gen de probleme, iar autoritățile la fel. O bătaie în familie pare ceva normal. De asemenea în cazul agresiunii verbale și psihice asupra femeilor, nu se face nimic. Agresate pe stradă sau la servici femeile tac în general, de rușine sau din cauza faptului că se simt vinovate. Este un cerc vicios în care ne învârtim de ani și ani.
Consider că imaginea femeii este agresată zilnic de media prin felul în care prezintă în majoritatea timpului femeia, mai mult ca o jucărie sexuală decât ca o persoană. O să găsiți în ziare și pe net sute de articole care o să vă învețe lucruri pe care nu le știți despre femei iar majoritatea o să fie prezentate în așa fel încât îți dă senzația că femeile sunt superficiale, proaste, frivole etc.
În 25 noiembrie activiștii pentru drepturile femeii marchează -Ziua împotriva violenței femeilor- începând din anul 1981. Aceasta dată comemorează asasinarea, în 1961, a celor trei surori Mirabal din Republica Dominicană, care militau pentru respectarea drepturilor lor.
În 1979, a fost adoptată Convenția ONU pentru eliminarea tuturor formelor de discriminare împotriva femeilor, principalul instrument internațional al drepturilor femeilor și fetelor. Convenția, alături de alte instrumente legale cu rezultate negociate în cadrul conferințelor internaționale, statuează drepturile femeilor și fetelor la o viață fără violență.
Fără femei, viața poate părea ușoară dar cu siguranță va fi mai lipsită de farmec, grație, gingășie și dragoste. Iubiți-ne așadar!

Loredana A. Știrbu

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *