Colivia cu Fluturi – Escrocherii sentimentale

Publicat la data de16 aprilie 2018 » 178 Views» De: George Negrea » Colivia cu Fluturi

„ Dragostea este o forță de neâmblânzit. Atunci când încercăm să o stăpânim, ne distruge. Când încercăm să o încarcerăm, ea ne face sclavi. Atunci când încercăm să o înțelegem, ne lasă rătăciți și confuzi”. – Paulo Coelho

Probabil că multora dintre cei care au pagini de facebook li s-a întâmplat să fie abordați de tot soiul de personaje, cu tot soiul de povești. În general este vorba despre străini care pretind că sunt ori militari americani, ori oameni faimoși brusc interesați de persoana ta. Fotografiile pe care le prezintă sunt în general ale unor oameni frumoși cu diferite funcții importante sau fotografii care arată că situația materială a celui care te abordează este una de invidiat. Escrocheriile acestea sentimentale fac numeroase victime deoarece își aleg bine victimele, în general femei singure, vulnerabile sau bărbați aflați în aceleași situații delicate. Site-urile care luptă împotriva acestor escroci, mai ales cele care luptă pentru combaterea paginilor false care fură identitatea soldaților americani au făcut cercetări serioase și au descoperit că în cazul multora sunt adevărate rețele organizate ale unor indivizi din Africa.
La urma urmei nu este așa complicat, cu ajutorul Google translate sau ale altor programe de traducere pot să ți se adreseze chiar în limba natală, apoi te roagă să spui ceva despre tine, te laudă, îți spun lucruri care să te facă încet încet să le cazi în plasă și să crezi tot ce îți spun. Profită cu nerușinare de nevoia de dragoste și apreciere a semenilor și asta fără nicio remușcare sau regret, singura lor motivație fiind banii.
Victimele acestui gen de escrocherie ajung să creadă tot ce li se spune, deoarece istoriile lor sunt foarte credibile. Iar faptul că nu vă lasă să-i vedeți trebuie să vă facă să puneți mai multe întrebări.
Nu trimiteți niciodată bani, nu vorbiți despre voi necunoscuților, nu credeți tot ce vă povestesc, verificați întâi toate detaliile. Banii sunt o pierdere dar suferința pe care o lasă o astfel de experiență este cumplită.
Trebuie să fiți atente doamnelor la profilurile acestor indivizi, în general nu au multe pe paginile lor, însă atunci când îți scriu au texte care par reale. Poveștile pe care vi le spun asta și sunt în realitate, doar povești. Și țineți minte un lucru,,Tot ce este prea frumos ca să fie adevărat, în general nu este adevărat.”

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.