Coliviea cu Fluturi – În căutarea bărbatului galant

Publicat la data de6 august 2018 » 137 Views» De: George Negrea » Colivia cu Fluturi

Probabil vi se pare că auzim tot mai rar expresia aceasta ,, Un bărbat galant,, în opinia mea mulţi oameni nici nu mai ştiu ce înseamnă. Aşa că m-am gândit să o scot puţin de la naftalină, să o scutur de praf ca să nu cadă în derizoriu şi veşnică uitare. La urma urmei ce este un bărbat galant?
Bărbatul galant este atent şi tandru cu femeile. Este bărbatul care îţi oferă locul în autobus şi care te salută cu gentileţe, el este reprezentantul unei conduite sociale pe care nu o mai întâlnim azi, aşa încât bărbatul galant doamnelor este pe cale de dispariţie.
Dacă din fericire pentru dumneavoastră îl cunoaşteţi sau vă este consort, aveţi mare grijă de el. Este o persoană rară, căci bunele maniere sunt ele însele pe cale de dispariţie. Nu-i aşa doamnelor că vă este dor de el?
Azi aceşti bărbaţi nu mai sunt la modă, din nefericire pentru noi, mulţi consideră că amabilitatea şi bunul simţ sunt perimate moral. Trăind într-o societate unde este valabilă legea junglei ,,supravieţuieşte cel mai puternic,, . Este cool să faci pe durul, e macho să arunci câte un scuipat pe stradă în faţa amicilor şi a prietenei.
Bărbaţii, dar mai ales tinerii din ziua de azi, au doar modele masculine cu un comportament violent şi fără prea multe precepte morale.Cumva şi asta ca o ironie a sorţii, ei copiază un comportament de gaşcă, sunt mai puternici şi mai ,,bărbaţi,, în turmă. Aşa era probabil şi în Neanderthal. În societatea de azi dispare romantismul, respectul şi până la urmă sensibilitatea. Încet…încet pierdem valori care ne fac viaţa mai frumoasă, care ne făceau pe noi femeile (surori, mame, fiice) să ne simţim iubite şi ocrotite.
Ne trezim în fiecare dimineaţă într-o lume dură, unde lupta pentru existenţă ne face să uităm că suntem femei, că viaţa înseamnă mai mult decât a merge la servici, a face mâncare şi a creşte copii, uităm că ar trebui să fim iubite şi răsfăţate măcar din când în când. Poate părea desuet, dar uneori o floare poate face primăvară în inima unei femei.
Politeţea are cel mai mult de suferit în viaţa de zi cu zi şi cred că am neglijat cu toţii în mare parte acest ,, articol principal al culturii” (Ch.P.Duclos), azi nu mai este atât de important să fii politicos, aşa cum nu mai este la modă să săruţi mâna unei femei. În aceste condiţii doamnelor, nu ne rămâne altceva de făcut decât să ne adaptăm din mers, să le strângem mâna bărbăteşte şi să o scuturăm pline de entuziasm.
Relaţia noastră cu cei de lângă noi ar trebui să se bazeze în primul rând pe respect şi să nu uităm că nu putem trăi unii fără ceilalţi. Întrega noastră societate şi existenţă se bazează pe această relaţie.

Dumnezeu ne-a făcut nu fără rost…complementari.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.