sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăSportNationalAm aflat grupa pentru EURO 2020

Am aflat grupa pentru EURO 2020

Naţionala de fotbal a României va evolua în Grupa F a preliminariilor EURO 2020, alături de Spania, Suedia, Norvegia, Feroe şi Malta, potrivit tragerii la sorţi efectuate duminică la Dublin.

 

Cele 55 de selecţionate au fost împărţite în 10 grupe (5 grupe de câte 5 echipe si 5 grupe de câte 6). La EURO 2020 se vor califica doar primele două clasate din fiecare grupă. Iată mai jos o scurtă caracterizare a principalelor contracandidate.

 

Selecţionerul Cosmin Contra recunoaşte că Spania este un adversar dificil de abordat, dar este încrezător că „tricolorii” se pot bate pentru o clasare pe locul 2.

 

„Nu e cea mai grea grupă în care puteam pica. E clar, de Spania nu mai trebuie să spun ceva. Deja am primit mesaje de la prietenii mei spanioli. Celelalte sunt echipe nordice, echipe foarte puternice. Suedia nu e nici ea o echipă uşoară, dar sunt două echipe cu care ne putem bate.

Trebuie să începem bine această campanie. Să nu fie cu Spania primul meci. Norvegia nu cred că e o echipă de care să ne fie teamă. Îi preferam pe ei din urna a treia. Vom face totul să ne calificăm din această grupă şi sperăm să nu pierdem, aşa cum nu am pierdut nici în Liga Naţiunilor”, a declarat Contra, la Pro X.

 

Tehnicianul de 42 de ani a evitat să facă vreo promisiune legată de prezenţa la Euro, dar a dat asigurări că „vom face totul pentru a ne califica”.

 

„Cu siguranţă că poţi să scoţi un punct cu Spania, trebuie să fim încrezători. E adevărat, România nu mai e la nivelul de acum mulţi ani. Trebuie să o luăm de jos, să ne ocupăm de copii şi juniori mai întâi”, a spus Chipciu, la ProX, pentru ca apoi, întrebat dacă ne avantajează faptul că meciurile vor avea loc într-o perioadă scurtă, să spună: „Nu ştiu dacă e bine că programul e atât de compact. Uitaţi-vă şi la Liga Naţiunilor, am terminat neînvinşi, dar am căzut în urna a 4-a”.

 

Întrebat dacă tricolorii vor reuşi să se califice, fostul jucător de la FCSB s-a declarat optimist.

„Eu sper să mai merg o dată la Euro. Nici data trecută nu a fost uşor, dar eu sunt optimist. Trebuie să joci cu echipe puternice pentru a te califica, dacă ai juca doar cu Feroe şi cu Malta nu ar mai fi Euro”, a mai spus fotbalistul de bandă dreaptă.

 

 

Sursa:digisport.ro

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente