miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăSportNationalAm intrat în istorie. Halep noul număr unu mondial

Am intrat în istorie. Halep noul număr unu mondial

Performanța reușită de Simona Halep, care de luni va fi noul lider al clasamentului WTA, a fost salutată pe rețelele de socializare de lumea sportului românesc și nu numai.

Astfel, antrenorul Simonei, australianul Darren Cahill, a scris pe Twitter, după victoria în fața Jelenei Ostapenko, scor 6-2, 6-4, din semifinalele turneului de la Beijing: „O mare jucătoare, o mare doamnă. Bravo, Simo! O zi pe care să ți-o amintești mereu„.

La rândul său, fostul mare jucător german Boris Becker a felicitat-o și pe Halep pe Twitter: „Felicitări, Simona Halep, pentru că ai devenit numărul 1 în tenisul feminin! Așteptam de mult„.

Fosta mare gimnastă Nadia Comăneci, ambasadoarea Campionatelor Mondiale de gimnastică de la Montreal, a transmis pe Facebook: „Bravo Simona! Binemeritat„.

Gimnastul Marian Drăgulescu, aflat la în Canada, unde va evolua duminică în finala mondială de la sărituri, a salutat realizarea Simonei: „Susținerea românilor te poate motiva să depășești orice obstacol. Bravo Simona Halep pentru performanță! Când un român reușește pentru prima data în istorie un asemenea rezultat, îmi aduc aminte de Nadia Comăneci și cum toți românii se bucurau. Este o zi mare pentru sportul românesc #hairomania #teamromania„.

Tot pe Facebook, ministrul Tineretului și Sportului, Marius Alexandru Dunca, a scris: „Felicitări, Simona Halep! Ești prima în lume!„.

Secretarul de stat în MTS Cosmin Butuza a felicitat-o și el pe Simona: „Simona Halep a devenit noul număr 1 mondial din tenisul feminin, după ce a învins-o în semifinale la Beijing pe Jelena Ostapenko cu 6-2, 6-4. Felicitări, Simona!„.

Președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, Camelia Potec, fostă campioană olimpică la înot, a scris: „Simona Halep, noul număr 1 mondial, prima româncă lider in ierarhia WTA!!!!!!!!!!!!!! Bravo Simo!!!!!!„.

Scrimera Ana-Maria Popescu, campioană olimpică la spadă cu echipa României în 2016, a afirmat: „Așa-i că se vede altfel ziua asta ploioasă când un sportiv român urcă pe locul 1 în clasamentul mondial?! Felicitări, Simona Halep. no 1 WTA„.

Marius Copil a subliniat și el performanța Simonei, amintind și realizarea sa de a se califica în finala turneului challenger de la Kaohsiung: „Când ne dorim cu adevărat, visele devin realitate. Această săptămână a fost plină de momente de bucurie. Astăzi am reușit să mă calific în finala turneului din Taiwan, iar Simona Halep a devenit numărul 1 WTA„.

Jucătoarea de tenis Ana Bogdan a felicitat-o la rândul ei pe noua ocupantă a locului 1 în clasamentul WTA: „Muncă, răbdare, perseverență, ce ar mai fi de spus? Super Simo!!!„.

Gheorghe Hagi, un apropiat al Simonei Halep, a transmis un mesaj scurt pe Facebook – „Felicitări, Simona Halep!” – completat de un mesaj din partea Academiei sale și al echipei FC Viitorul: „Constănțeanca Simona Halep este de astăzi, 7 octombrie, noul lider mondial în circuitul WTA, după ce a învins-o, cu 6-2, 6-4, pe Jelena Ostapenko în semifinalele turneului de la Beijing. Cu aceasta ocazie, FC Viitorul și Academia de Fotbal Gheorghe Hagi îi transmit Simonei Halep felicitări și mult succes în continuare!„.

Fostul internațional Gabi Balint s-a alăturat și el celor care au felicitat-o pe Simona Halep: „Felicitări, Simona Halep! Lucrurile bune vin pentru cei care așteaptă și muncesc! Să rămâi numărul 1 cât mai mult timp!„.

Luptătorul de kickboxing Andrei Stoica a scris: „Performanță istorică pentru România!! Simona Halep este numărul 1 mondial în tenisul feminin!! Felicitări Simona, meriți din plin!!„.

Totodată, mai mulți foști sau actuali fotbaliști au salutate performanța istorică a Simonei Halep.

Astfel, Alex Chipciu a notat: „Un exemplu pentru toți sportivii! Felicitări, Simona Halep!„. Și Denis Alibec a trimis un mesaj: „Felicitări, Simona Halep! România e mândra de tine! Sper să rămâi pe primul loc cât mai mult timp!

Mă bucur mult pentru că a reușit să devină nr. 1 mondial și îi doresc mult succes în continuare. Face mare cinste țării și toți suntem mândri de ea. Bravo, Simona Halep!„, a precizat Nicolae Stanciu, completat de colegul său de la echipa națională, Claudiu Keșeru: „Era o chestiune de timp ținând cont de valoarea pe care o are. Îi doresc să reziste cât mai mult timp în fruntea clasamentului. Felicitări, Simona Halep!„. Un alt român care evoluează în Belgia, Răzvan Marin, a scris: „Felicitări, Simona Halep. Meritai de mult să devii numărul 1! Îți doresc să rămâi pe primul loc cât mai mult timp„.

La rândul său, Ciprian Marica a notat: „Imensă performanță pentru sportiv, pentru sportul românesc, pentru România! Bravo, Simona! Formidabil!„. Nici George Ogărarunu a ratat ocazia de a o felicita pe constănțeanca de 26 de ani: „Că dacă n-ar fi, nu s-ar povesti… Felicitări, prețioasa noastră Simona„.

Andrei Ivan, Raul Rusescu și Adrian Popa au transmis la rândul lor mesaje de felicitare.

sursă:digisport.ro

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente