vineri, aprilie 19, 2024
AcasăSportNationalAstra a strălucit în Slovenia

Astra a strălucit în Slovenia

astra-giurgiuFormația din Giurgiu a câștigat cu 1-0, cu Domzale, primul meci din istorie în cupele europene.

Astra Ploiești s-a impus în Slovenia, pe terenul grupării NK Domzale, prin golul marcat de Budescu, în ultimele minute ale partidei. Ocupanta locului patru din Liga 1 în stagiunea trecută a dominat ostilitățile în prima parte a jocului, însă șansele de gol au fost rare.

După pauză, Astra a intrat pe teren mai motivată și a irosit câteva oportunități bune de a deschide scorul. Gazdele s-au mulțumit să se apere, însă defensiva a cedat în minutul 84, când Mățel a centrat de pe partea dreaptă, iar Budescu a șutat din prima, scuturând plasa porții slovene.

Peste o săptămână, Astra va juca pe teren propriu meciul retur, acesta anunțându-se a fi o formalitate pentru gruparea din Giurgiu. Dacă lucrurile decurg conform planului, românii vor juca în turul doi împotriva Omoniei Nicosia formație ce a terminat pe locul 4 în Cipru. Meciurile cu ciprioții se vor juca pe 18 și 25 iulie, partida tur urmînd să se dispute la Nicosia și returul la București.

Cu toate că în această fază a competiției evoluează multe formații din cele mai slabe campionate din Europa, diferențele de scor înregistrate ieri nu au fost prea mari. Cea mai mare victorie a fost obținută de islandezii de la Breidablik, care au învins cu 4-0 formația Santa Coloma, din Andorra.

Succese clare au obținut și Vojvodina Novi Sad (4-1 în Malta, cu Hibernians), MSK Zilina (3-0 cu Torpedo Kutaisi, din Georgia) și Dinamo Minsk (3-0 în Lituania, cu Kruoja Parkroujis). Surpriza zilei a fost victoria cu 2-0 obținută de luxemburghezii de la Jeunesse Esch, 2-0 cu finlandezii de la TPS Turku.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente