Baraj-surpriză pentru Liga I: Rapid – Concordia

Publicat la data de7 iulie 2013 » 591 Views» De: Laurentiu Kira » National, Sport

Federația Română de Fotbal a decis să organizeze un meci de baraj pentru a păstra numărul de 18 echipe în Liga I.
rapid chiajna-64967Dumitru Dragomir, șeful LPF, a precizat că duelul se va disputa în 13 iulie, între Rapid București (grupare rămasă fără licență) și Concordia Chiajna – formație care încheiat sezonul pe loc retrogradabil.

Comitetul Executiv al FRF a hotărât, ieri, ca în primul eșalon să participe, și în sezonul viitor, 18 formații.

Decizia vine după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a dat dreptate clubului Universitatea Cluj, care a contestat deciziile instanțelor Sistemului Național de Licențiere al FRF, de a nu-i permite să evolueze în Liga I.

Mircea Sandu a declarat, într-o conferință de presă, că sistemul competițional cu 18 echipe în Liga I în sezonul 2013/2014 a fost votat de șapte membri ai Comitetului Executiv, în timp ce unul singur a votat pentru 17 formații.

”La propunerea lui Dumitru Costin, cu șapte voturi pentru și unul împotrivă, Comitetul Executiv a aprobat desfășurarea unui baraj la Ploiești între Concordia, echipă fără criteriul sportiv, și Rapid, fără criteriul de licențiere, sâmbătă, la Ploiești, la ora 21.00″, a spus Mircea Sandu.

Cu toate că barajul este o veste bună pentru cele două echipe, niciuna nu a primit-o cu entuziasm. Giuleștenii susțin că decizia demonstrează că neacordarea licenței a fost o mare eroare a FRF, în timp ce primarul din Chiajna, Mircea Minea, președinte de onoare al Concordiei, vrea ca echipa sa să fuzioneze cu Rapid.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.