joi, aprilie 25, 2024
AcasăSportNationalBaraj-surpriză pentru Liga I: Rapid - Concordia

Baraj-surpriză pentru Liga I: Rapid – Concordia

Federația Română de Fotbal a decis să organizeze un meci de baraj pentru a păstra numărul de 18 echipe în Liga I.
rapid chiajna-64967Dumitru Dragomir, șeful LPF, a precizat că duelul se va disputa în 13 iulie, între Rapid București (grupare rămasă fără licență) și Concordia Chiajna – formație care încheiat sezonul pe loc retrogradabil.

Comitetul Executiv al FRF a hotărât, ieri, ca în primul eșalon să participe, și în sezonul viitor, 18 formații.

Decizia vine după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a dat dreptate clubului Universitatea Cluj, care a contestat deciziile instanțelor Sistemului Național de Licențiere al FRF, de a nu-i permite să evolueze în Liga I.

Mircea Sandu a declarat, într-o conferință de presă, că sistemul competițional cu 18 echipe în Liga I în sezonul 2013/2014 a fost votat de șapte membri ai Comitetului Executiv, în timp ce unul singur a votat pentru 17 formații.

”La propunerea lui Dumitru Costin, cu șapte voturi pentru și unul împotrivă, Comitetul Executiv a aprobat desfășurarea unui baraj la Ploiești între Concordia, echipă fără criteriul sportiv, și Rapid, fără criteriul de licențiere, sâmbătă, la Ploiești, la ora 21.00″, a spus Mircea Sandu.

Cu toate că barajul este o veste bună pentru cele două echipe, niciuna nu a primit-o cu entuziasm. Giuleștenii susțin că decizia demonstrează că neacordarea licenței a fost o mare eroare a FRF, în timp ce primarul din Chiajna, Mircea Minea, președinte de onoare al Concordiei, vrea ca echipa sa să fuzioneze cu Rapid.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente