vineri, martie 29, 2024
AcasăSportInternationalBenitez, salvatorul lui Napoli

Benitez, salvatorul lui Napoli

imagesAntrenorul spaniol Rafael Benitez s-a înțeles cu formația Napoli și va încerca să aducă titlul în sudul Italiei.

Benitez, proaspăt câștigător al Ligii Europa cu Chelsea, va petrece următorii doi ani pe Stadio San Paulo, înlocuindu-l pe Walter Mazzari, care a ajuns pe banca lui Inter Milano. Precendenta aventură italiană a lui Benitez în Serie A, la Inter, nu a fost deloc una de succes, ibericul în vârstă de 53 de ani părăsind rapid gruparea de pe „Giuseppe Meazza”, în ciuda faptului că a câștigat Campionatul Mondial al Cluburilor.

Napoli a încheiat pe locul doi în Serie A, la o distanță destul de mare de campioana Juventus Torino, și va evolua în grupele Ligii Campionilor. Obiectivul napoletanilor este titlul în Serie A, trofeu pe care nu l-au mai câștigat din vremurile în care pe teren făcea legea Diego Armando Maradona.

„Sunt foarte fericit că am ajuns la o echipă atât de importantă ca Napoli. Știu că istoria și tradițiile orașului joacă un rol foarte important în cadrul clubului și sunt foarte entuziasmat în legătură cu noua mea slujbă. Abia aștept să simt încurajările publicului de aici”, a declarat fostul câștigător al Ligii Campionilor cu FC Liverpool.

În Anglia, Wigan Athletic, surprinzătoarea câștigătoare a Cupei Angliei, s-a despărțit azi de antrenorul iberic Roberto Martinez. Spaniolul în vârstă de 39 de ani a adus primul trofeu major la Wigan, însă nu a mai reușit să evite retrogradarea cu echipa pe care a condus-o cu succes în ultimele patru sezoane.

Cel mai probabil, Martinez îi va lua locul la Everton lui David Moyes, care a fost ales succesorul lui Alex Ferguson la Manchester United.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente