vineri, aprilie 19, 2024
AcasăSportNationalCFR Cluj a câștigat SUPERCUPA României

CFR Cluj a câștigat SUPERCUPA României

Supercupa României 2018. Edi Iordănescu cucereşte primul trofeu în calitate de antrenor, iar CFR Cluj este noua Supercampioană a României. Clujenii au învins Universitatea Craiova cu 1-0.

 

Pentru prima oară se vor afla faţă în faţă într-un ultimul act CFR Cluj şi U Craiova. Tot în premieră, gazdă va fi Craiova, care va deveni al cincilea oraş din Provincie aflat într-o asemenea ipostază. În afara situaţiei când Bucureştiul a fost gazda, va fi pentru a treia oară când una dintre finaliste va juca în propria urbe, celelalte cazuri fiind ambele legate de CFR Cluj, oraşul de pe malul Someşului găzduind finalele acesteia din 2010 şi 2016, cu Unirea Urziceni, respectiv Astra.

 

Start perfect pentru Edi Iordănescu pe banca lui CFR. Campioana a cucerit a treia Supercupă din istorie după ce a şi început mai bine duelul de la Craiova. Deac a vrut să dea gol direct din corner, dar italianul din poarta gazdelor s-a opus.

 

În replică, Mitriţă a driblat tot, dar nici el şi nici Cicâldău nu l-au putut învinge pe Arlauskis. Exasperat de atacul oltenilor, portarul a fost la un pas să-şi ia colegii la bătaie. CFR -ul a mai fost aproape de gol la bara lui Vinicius, dar reuşita decisivă a venit abia cu un sfert de oră înainte de final.

 

Răzvan Popa l-a secerat în careu pe Omrani, iar Culio a transformat fără emoţii. S-a terminat 1-0 pentru CFR, primul trofeu pentru Edi Iordănescu la chiar primul meci pe banca clujenilor.

 

E meritul lor. Am meritat trofeul. E bun, îl punem la vitrină și de mâine o luăm de la capăt. Orice joc de debut de competiție este mai dificil. Am început foarte bine prima repriză, dar m-a nemulțumit că am pierdut în a doua parte teren. La pauză am vorbit cu băieții și totul s-a schimbat”, a spus Iordănescu, la Digi Sport.

 

Helmut Duckadam a fost impresionat de forţa campioanei CFR Cluj, care a deschis sezonul cu un nou trofeu, Supercupa României, după victoria cu 1-0 de pe terenul Craiovei.Directorul de imagine al FCSB-ului îi consideră favoriţi pe ardeleni în lupta pentru titlu din sezonul viitor.

 

”Au un lot foarte, foarte bun, echilibrat. Sunt acoperiți pe toate pozițiile. O echipă foarte bună, cu care va fi foarte greu să ne luptăm în acest an. După lotul pe care îl are, e favorită la titlu. Dar anul trecut, am fost principalii favoriți și am pierdut campionatul. Sper ca anul acesta să fie invers”, a spus Duckadam, la Digi Sport, în cadrul emisiunii „Fotbal Club”.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente