vineri, aprilie 19, 2024
AcasăSportNationalChinezii au făcut anunţul! Cât va câştiga Dan Petrescu la noua echipă 

Chinezii au făcut anunţul! Cât va câştiga Dan Petrescu la noua echipă 

Chinezii continuă să susţină că Dan Petrescu a semnat deja cu Guizhou Hengfeng, urmând a ajunge peste trei săptămâni în Asia, pentru a-şi pune semnătura pe contract. Media din est a aflat şi salariul pe care „Super Dan” îl va primi: 800.000 de euro + bonusuri importante de performanţă.

Foarte probabil, după terminarea sezonului în Liga 1, tehnicianul ardelenilor se va întoarce în Superliga chineză, după ce în trecut a fost la conducerea lui Jiangsu Suning. Acum, românul ar urma să îi ia locul lui Gregorio Manzano la cârma lui Guizhou Hengfeng. Dacă la precedenta aventură românul a primit 1 milion de euro/an, acum remuneraţia pare a fi şi mai mare. Concret, potrivit sports.163.com, Petrescu va avea garantată o sumă de 800.000 de euro/anual. La salariul său se vor adăuga prime importante, în funcţie de performanţe. Chiar şi aşa, salariul său va fi mult mai mic decât al prietenului Olăroiu, despre care se spune că încasează 7 milioane de euro pe sezon de la Jiangsu Suning.

 

Interesant e că ardelenii continuă să spună răspicat că Petrescu va rămâne. „Dacă clubul nu inventează ceva, continuu”, a spus şi tehnicianul, pentru ca Mureşans să puncteze că nu există nicio şansă ca fostul mare internaţional să părăsească gruparea din Gruia. “Dan Petrescu rămâne, 100%. Nu a avut obiectiv câștigarea campionatului”, a spus preşedintele clujenilor.

Atitudinea ardelenilor e de înţeles şi poate fi explicată prin prisma situaţiei din clasament. Concret, o eventuală confirmare a despărţirii de CFR ar debusola complet vestiarul. Petrescu e arhitectul acestei echipe, iar vestea plecării lui ar avea efect de bumerang în rândul jucătorilor, care oricum au moralul scăzut după ce au păţit cu FCSB, în play-off (au fost egalaţi şi în tur, şi în retur, în prelungiri). În consecinţă, e posibil ca oficial să se susţină că se va continua în aceeaşi formulă şi în stagiunea viitoare, chiar dacă adevărul e altul. Jucătorii rămân astfel concentraţi la maximum, încercând să facă tot ce e posibil pentru a depăşi formaţia lui Dică în ultimele etape.

În plus, discursul avut de cele două părţi are în vedere şi clauza de reziliere din contractul lui Dan Petrescu. Aceasta este de 400.000 de euro, iar conducerea lui CFR nu este dispusă să-şi scadă pretenţiile, în condiţiile în care tehnicianul a reuşit rezultate foarte bune în actuala stagiune.

 

 

 

Sursa:digisport.ro

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente