vineri, aprilie 19, 2024
AcasăSportInternational       Cristiano Ronaldo a intrat încă o dată în istorie şi a...

       Cristiano Ronaldo a intrat încă o dată în istorie şi a stabilit un record incredibil

Cristiano Ronaldo (33 de ani) a stabilit record incredibil. Portughezul e primul fotbalist din istorie care reuşeşte să înscrie la nu mai puţin de opt turnee majore la care participă. Lustianul are 83 de goluri marcate pentru naţionala Portugaliei.

Căpitanul naţionalei Portugaliei a marcat în minutele 4 şi 44. Astfel, lusitanul a punctat la Euro 2004, Cupa Mondială 2006, Euro 2008, Cupa Mondială 2010, Euro 2012, Cupa Mondială 2014, Euro 2016 şi, acum, Cupa Mondială 2018.

Cristiano Ronaldo e, în acelaşi timp, al patrulea fotbalist din istorie care marchează la patru Cupe Mondiale, după Uwe Seeler şi Miroslav Klose (Germania), dar şi Pele (Brazilia).

Abia a disputat primul meci la turneul final din Rusia și deja vorbește despre finală! Unui alt jucător, fanii i-ar fi pus imediat eticheta: „Gură mare”. Dar când e vorba despre Cristiano Ronaldo, chiar trebuie luat în serios. „Primul nostru obiectiv este să trecem de faza grupelor. Apoi vedem, de la meci la meci. Nu suntem favoriți la titlu, dar candidați, da. Suntem încrezători că putem ajunge în finală”, a spus lusitanul vineri seară, la finele celei mai bune partide de până acum a Mondialului.

 

Campioana Europei nu mai concepe să plece devreme acasă ca în 2014, când a părăsit turneul după faza grupelor, sau în 2010, când s-a oprit în „optimi”. Și semne bune sunt.        Evoluția convingătoare din confruntarea cu Spania, pe care a condus-o de două ori, cu 1-0 și 2-1, și forma de zile mari a lui CR7.

 

Ronaldo a fost autorul unei „triple” cu care a stabilit câteva borne importante:

al 51-lea hat-trick din carieră

la 33 de ani, cel mai vârstnic jucător care înscrie un hat-trick la un turneu final

golul de 3-3, primul din lovitură liberă la un turneu final. La a 45-a încercare!

al 8-lea turneu, de CM și CE, la care participă și marchează primul jucător care-i dă Spaniei trei goluri la Cupa Mondială

 

84 de goluri în tricoul Portugaliei, egalul lui Puskas (Ungaria), recordmanul marcatorilor europeni

Și încă ceva. La precedentele trei Mondiale, Ronaldo marcase câte-o dată, jucase mediocru și, cum spuneam, excepție CM 2006 (locul 4), plecase devreme acasă. Acum a debutat cu trei într-o confruntare de 5 stele. Mesajul e limpede.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente