vineri, martie 29, 2024
AcasăSportNationalEchipa Oltchim devine HC Oltenia și continuă în Liga Națională

Echipa Oltchim devine HC Oltenia și continuă în Liga Națională

oltchim_Echipa feminină de handbal Oltchim Râmnicu Vâlcea va deveni HC Oltenia, club care va prelua palmaresul campioanei României și va continua să evolueze în Liga Națională, fiind finanțat de autoritățile locale.Cu doar patru zile înainte de termenul limită de înscriere în Liga Națională (30 iunie), Consiliul Local a votat în unanimitate participarea municipiului Râmnicu Vâlcea în calitate de asociat la Handbal Club Oltenia, grupare care va prelua locul în prima divizie și palmaresul campioanei României en-titre.

Primăria va deține 98 la sută din noua structură, cu câte un procent urmând să intre două societăți comerciale, Anabella și Boromir.

„Preluarea se va face liberă de orice sarcini, debite, obligații de orice altă natură. Am făcut această mutare după modelul echipelor Rulmentul Brașov și Danubius Galați, care au fost și ele preluate de municipalitate. Vom menține handbalistele aflate încă sub contract cu HC Oltchim, adică Safta, Polocoșer, Curea, Buceschi și Băbeanu. Probleme vor fi la Managarova, care pe 30 iunie devine liberă dacă nu i se vor acorda drepturile financiare care sunt mari. De asemenea, din informațiile pe care le avem noi, Iulia Curea este însărcinată. S-a mai discutat cu Roxana Cherăscu și Stăncuța Guiu, care sunt de acord să pună umărul la noul proiect. Vom mai lua handbaliste de la Centrul Național de Excelență și de la echipa Energetic și vom mai căuta jucătoare de la alte echipe. Obiectivul va fi locurile 4, 5, urmând ca peste un an să atacăm participarea în cupele europene”, a declarat primarul interimar al minicipiului Râmnicu Vâlcea, Ion Gigi Matei.

Potrivit unor surse apropiate noii structuri, prima șansă pentru a ocupa funcția de antrenor principal le are fosta mare handbalistă a Chimistului, Maria Torok.

Echipa Oltchim Râmnicu Vâlcea nu s-a înscris în următoarea ediție a Ligii Campionilor, din cauza problemelor financiare cu care se confruntă.

mediafax.ro

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente