joi, aprilie 25, 2024
AcasăSportInternationalEste OFICIAL! Legenda, Cristiano Ronaldo, a părăsit Santiago Bernabeu

Este OFICIAL! Legenda, Cristiano Ronaldo, a părăsit Santiago Bernabeu

Cel mai important transfer al deceniului s-a făcut! Mutarea lui Cristiano Ronaldo la Juventus Torino a fost rezolvată în cursul acestei seri! Portughezul Cristiano Ronaldo, 33 de ani, a fost prezentat pe site-ul oficial al italienilor de la Juventus! „Se numește Cristiano Ronaldo. Și este un jucător bianconero”, a fost mesajul prin care Juve l-a prezentat pe Cristiano, care devine transferul cel mai important din Serie A din ultimele decenii.

 

Detaliile tranzacției: 100 de milioane de euro vor fi plătiți de Juventus Torino în decurs de 2 ani și încă 12 milioane de euro din alte taxe pentru Ronaldo; Portughezul a semnat pe 4 sezoane, ceea ce ar putea însemna că Juventus este ultima sa echipă din carieră;

 

Astăzi, Andrea Agnelli, patronul lui Juventus, a plecat de urgență în Grecia, acolo unde Ronaldo se află în vacanță, pentru a-și asigura pe 4 sezoane semnătura portughezului de 33 de ani.

 

Venit de la Manchester United în 2009, pe 94 de milioane de euro, portughezul Cristiano Ronaldo este jucătorul cu cele mai multe goluri înscrise în istoria lui Real Madrid. Ronaldo a înscris 450 de goluri, a cucerit două titluri, nu mai puțin de 4 Ligi ale Campionilor și 3 Supercupe ale Europei în 5 ani, două Cupe ale Regelui și două Supercupe, precum și 4 Baloane de Aur în 9 sezoane.

Juventus Torino, campioana ultimelor 7 sezoane în Serie A, este echipa cu cele mai multe titluri din Italia, 34, și cele mai multe Cupe ale Italiei, 13. Juventus are și două Ligi ale Campionilor și 7 finale (!) pierdute, record pentru cea mai importantă competiție intercluburi.

 

5 Ligi ale Campionilorare Ronaldo, în timp ce Juventus Torino are două

 

Scrisoarea lui Ronaldo:

”Acești ani la Real Madrid și în orașul Madrid au fost cei mai fericiți din viața mea.

Am numai sentimente de recunoștință pentru acest clubu, pentru suporteri și pentru oraș. Pot doar să le mulțumesc pentru toată dragostea și afecțiunea pe care le-am primit.

Cred însă că a venit momentul pentru un nou capitol în viața mea și de aceea am solicitat conducerii să accepte oferta pentru transferul meu. Îmi pare rău și rog pe toată lumea, în special pe fani, să mă înțeleagă.

Au fost 9 ani minunați. Au fost 9 ani unici. A fost o perioadă incredibilă pentru mine, plină de recunoștință, dar și dificilă, pentru că la Real Madrid așteptările sunt foarte mari. Dar a fost și bună pentru că aici nici o zi nu e pierdută și te poți bucura de fotbal într-un mod unic.

Am avut, pe teren și în afara lui, niște colegi incredibili. Am simțit căldura fanilor  și împreună am câștigat Liga Campionilor trei ani la rând și de patru ori în cinci ani.Alături de ei, dar la nivel individual, am trăit satisfacția de a câștiga Balonul de Aur de patru ori și Gheata de Aur de trei ori. Toate în timpul acestei perioade extraordinare petrecute la acest club.

Real Madrid a cucerit nu doar inima mea, ci și pe cea a familiei mele, iar pentru asta nu pot decât să îi mulțumesc. Mulțumesc clubului, președintelui, conducerii, colegilor, staff-ului tehnic, medicilor, fizioterapeuților și tuturor celor care au muncit incredibil ca toate detaliile să fie puse la punct.

Mulțumiri infinite încă o dată pentru fanii noștri și mulțumiri fotbalului spaniol. În cei nouă ani petrecuți aici am întâlnit jucători mari. Am tot respectul pentru ei și toată recunoștința.

M-am gândit mult și am realizat că a venit momentul să încep o nouă perioadă în viața mea. Plec, dar acest tricou, această siglă și «Santiago Bernabeu» le voi considera mereu ale mele, indiferent de locul în care voi fi.

Mulțumesc tuturor și, desigur, la fel cum am spus și când ne-am întâlnit pentru prima oară în urmă cu nouă ani: «HALA MADRID!»”

 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente