vineri, martie 29, 2024
AcasăSportInternationalFelipe Massa se retrage din Formula 1

Felipe Massa se retrage din Formula 1

Pilotul echipei Williams, vicecampion mondial în 2008, a anunțat că va spune adio Marelui Circ la finele acestui sezon

 

În vârstă de 36 de ani, Felipe Massa a petrecut 15 sezoane în Campionatul Mondial de Formula 1, timp în care a câștigat 11 curse și a încheiat de 41 de ori pe podium. Cu două etape înaintea finalului de sezon, Massa a făcut anunțul pe pagina sa de Twitter.

„Anul trecut am decis că mă retrag din Formula 1, dar la cererea Williams am decis să mai particip încă un sezon. Însă, de această dată, va fi ultimul meu Mare Premiu al Braziliei în Formula 1 și ultimul meu Grand Prix de la Abu Dhabi. Vreau să transmit un mare mulțumesc întregii mele familii, prietenilor, tuturor sponsorilor și tuturor fanilor”, a scris Massa.

Cu două etape înainte de finalul Campionatului Mondial de Formula 1, brazilianul se situează pe locul 11 în clasamentul general, cu 36 de puncte. Prima poziție e ocupată de britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), 333 de puncte – deja campion mondial, urmat de germanul Sebastian Vettel (Ferrari), cu 277 de puncte. Pe poziția a treia se află finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes), cu 262 de puncte.

Au mai rămas de disputat două etape din acest sezon: Marele Premiu al Braziliei (Sao Paolo, 10-12 noiembrie) și Marele Premiu al Emiratelor Arabe Unite (Abu Dhabi, 24-26 noiembrie).

 

 

Sursa:medifax.ro

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente