vineri, aprilie 19, 2024
AcasăSportLocalFundașul sătmărean, Adrian Rus, a debutat în Liga I

Fundașul sătmărean, Adrian Rus, a debutat în Liga I

Adrian Rus a fost  împrumutat în această vară de formația Sepsi OSK Sfântu Gheorghe pe o perioadă de 2 ani de la formația maghiara,  Akademia Puskas, însă după 14 etape încă nu apucase să debuteze pentru prim-divizionară. Meciul de vineri seară, disputat în deplasare la Craiova, i-a oferit șansă de a debuta, Eugen Neagoie fiind forțat de suspendarea titularului de drept.

Acesta a fost integralist în remiza obținută de Sepsi, având o contribuție importantă, dând siguranță în centrul defensivei, având chiar și câteva intervenții foarte bune.

Craiova și Sepsi au încheiat la egalitate, 1-1, în primul meci al etapei a 15-a din Liga 1. Oltenii au terminat meciul în 9 oameni și au ratat un penalty. Oaspeții au marcat în prelungiri, dar golul nu a fost validat.

 

Pas greșit făcut de Craiova în startul etapei a 15-a din Liga 1. Echipa lui Devis Mangia a smuls doar o remiză din meciul cu Sepsi, jucat în Bănie. Oltenii au avut o șansă uriașă de a deschide scorul – Radu Petrescu a arătat punctul cu var după duelul dintre Mateiu şi Jovanovic. Fejer a scos şutul lui Fedele şi alb-albaştrii au ajuns la 4 penaltyuri ratate în acest sezon.

 

Imediat a cerut lovitură de la 11 metri şi Mitriţă, dar jocul a continuat. Sepsi nu s-a jucat cu ocaziile şi a punctat prin Karnitskiy. Problemele gazdelor s-au mărit în minutul 57: Mitriţă a primit al doilea galben pentru simulare. Mangia a mutat inspirat şi l-a introdus pe Burlacu. Atacantul de 21 de ani a reusit sa inscrie, în minutul 83, la câteva secunde după o ratare imensă a oaspeților. Oltenii au terminat în 9 – a fost eliminat şi Martic, însă nu s-a mai marcat, scor final 1-1.

 

În minutul 95, Sepsi a reușit să mai marcheze o data, chiar prin Adrian Rus, însă arbitrul a anulat eronat golul, luând încă o decizie proastă și privato pe Sepsi de victorie.

 

 

După 15 etape disputate în Liga 1, Sepsi este prima sub linia play-off-ului, cu 20 de puncte. Echipa lui Neagoe are 5 victorii, 5 remize și 5 înfrângeri, dar n-a primit niciun penalty, lucru care îl nemulțumește pe antrenorul de 51 de ani.

 

 

Rus a jucat primul meci oficial, în Cupa României la Mioveni, unde echipa sa a reușit o victorie la scor, 5-0 și s-a calificat mai departe în turul următor. Și în acel meci Rus a avut o prestație solidă, echipa nu a primit gol, chiar a și reușit să puncteze pentru 5 la 0.

 

Sepsi a făcut scor la Mioveni, 5-0, şi s-a calificat, în premieră, în sferturile Cupei României. Echipa luiEugen Neagoe şi-a făcut meciul uşor încă de la început, iar în minutul 25 conducea deja cu 3-0.

Încă două goluri înscrise până în minutul 64 au stabilit scorul final, 5-0 pentru Sepsi. Cinci marcatori diferiţi a avut Neagoe: Prosser, Florin Ştefan, Simonovski, Nouvier şi Rus.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente