Gabi Torje a ajuns în Turcia

Publicat la data de16 iulie 2017 » 219 Views» De: Laurentiu Kira » National, Sport

Fostul jucător al lui Dinamo București, Gabriel Torje, a fost împrumutat de echipa sa Akhmat Grozny ( fost Terek) în Turcia la Karabukspor, unde el speră să poată demonstra selecționerului României că merită să fie convocat la echipa națională.

 

Torje (27 de ani) ajunge pentru a doua oară în Turcia, acolo unde a jucat și pentru Konyaspor, în sezonul 2014-2015, când a fost împrumutat acolo de Udinese.Împrumutul lui Torje la Karabukspor este valabil un an și în vara viitoare turcii vor avea opțiune de cumpărare definitivă pentru un milion de euro.

 

La Karabuk, mijlocașul ofensiv va fi coleg cu alți 5 români: Iasmin Latovlevici, Paul Papp, Valerică Găman, Ionuț Neagu și Cristian Tănase. De acolo tocmai a plecat și Marius Alexe, căruia i-a expirat contractul.

 

Gabriel Torje a prins echipa rar la gruparea din Grozny, unde a jucat numai 10 meciuri în sezonul 2016-2017. Cu doi ani de contract rămași la ceceni, Gabriel Torje a ales să fie împrumutat, din moment ce pretențiile financiare ale clubului pentru un transfer definitiv au fost foarte ridicate.

 

În această vară s-a despărțit de Akhmat Grozny și celălalt român care a jucat acolo în sezonul trecut: lui Gheorghe Grozav i-a expirat contractul și încă își mai caută o echipă.

 

53 de meciuri și 11 goluri are Gabriel Torje în naționala României, pentru care a debutat în 2010. A jucat ultimul meci în septembrie 2016, la 1-1 cu Muntenegru în prima etapă a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018 (VIDEO). Atunci, a fost rezervă și a intrat în locul lui Florin Andone, în minutul 70.

2,5 milioane de euro este actuala cotă de piață a lui Gabriel Torje, potrivit site-ului transfermarkt.de.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *