joi, martie 28, 2024
AcasăSportNationalHalep și primul Grand Slam

Halep și primul Grand Slam

Victoria de la Roland Garros e declickul de care avea atâta nevoie Simona Halep. Mats Wilander, fostul legendar jucător suedez, anticipează că românca va domina circuitul WTA în următoarea perioadă.După trei finale de Grand Slam pierdute, Simona şi-a trecut sâmbătă în palmares cel mai important trofeu al carierei. Deşi a fost condusă cu set şi break în manşa secundă, Halep s-a adunat precum o mare campioană şi nu i-a mai dat vreo şansă opozantei.

Simona Halep este prima sportivă din istorie care câștigă primul său Grand Slam în timp ce se află deja pe primul loc în topul WTA. Un jurnalist de la New York Times a remarcat această performanță a româncei, adăugând că este „femeie puternică, această Simona!”.

Nicio altă sportivă din istoria WTA nu a obținut primul Grand Slam în timp ce ocupa primul loc mondial. Kim Clijsters, Aurelie Mauresmo și Caroline Wozniacki au câștigat primul Grand Slam din carieră după ce au ocupat primul loc în topul WTA, dar nu în timp ce ocupau poziția de lideri mondiali.

 

 

„Având în vedere câte critici au de îndurat sportivele care au ocupat primul loc mondial fără să aibă un trofeu de Grand Slam, nu cred că i-a fost ușor. Femeie puternică, această Simona”, scrie Ben Rothenburg, de la New York Times.

„Anul trecut am plâns toată noaptea, dar nu m-am oprit din a crede, iată că azi s-a întâmplat. Azi nu am cedat, am crezut şi de asta am câştigat. Nu m-am gândit că meciul s-a terminat până nu s-a terminat. Când am condus cu 5-0 mi-am spus că trebuie să joc pentru fiecare minge, în ultimul ghem nu mai puteam respira, dar ştiam că trebuie să alerg, să alerg şi să alerg şi asta a fost”, a declarat Simona Halep, după finala câștigată. 

 

 

În urmă cu 10 ani, Simona Halep cucerea trofeul de la Roland Garros, la junioare.

 

 

Adversara româncei a surprins după finala pierdută: „Cred că Simona a avut un drum destul de greu până la a câştiga trofeul aici. E o victorie foarte specială la Roland Garros pentru ea şi mă bucur că a reuşit în sfârşit să câştige primul ei Grand Slam. Este un lucru frumos. Indiferent cât de greu este, în tunel se vede întotdeauna o luminiţă. Mă bucur că ea a ajuns azi la acea luminiţă. Este un moment minunat pentru Simona Halep, nu poţi decât să apreciezi şi să fii bucuros pentru ea. Sunt convinsă că, dacă finala se termina invers, şi ea ar fi simţit acelaşi lucru pentru mine. A aşteptat destul pentru acest trofeu”, a spus Sloane Stephens.

 

„Mulțumesc pentru două săptămâni incredibile, nu e trofeul pe care l-am dorit, dar e cel pe care l-am primit, aşa că vă multumesc tuturor. Felicitări, Simona, pentru primul tău turneu de Grand Slam, îţi stă foarte bine cu acel trofeu. N-aş fi vrut să pierd în faţa altcuiva decât împotriva numărului 1 mondial. Felicitări ţie şi echipei tale”, a mai  spus Sloane Stephens

 

 

Andrea Petkovic, jucătoarea din Germania, pe care liderul mondial a învins-o în turul 3 la această ediţie,a surprins și ea prin mesajul dur   publicat pe Twitter la adresa celor care au pus sub semnul întrebării capacitatea româncei de a câştiga un Grand Slam.

 

„Pentru toţi haterii care spuneau că nu va câştiga vreodată un Slam pentru că e slabă din punct de vedere mental, să vă stea în gât! Fiecare are momentul său, iar eventualele eşecuri sunt, de multe ori, doar nişte paşi spre progres în viaţa fiecăruia”, a scris Petkovic pe Twitter.

Adversară a Simonei Halep la Roland Garros şi în 2014, când constănţeanca de 26 de ani a jucat prima finală a carierei, Petkovic a avut şi un mesaj de felicitare pentru proaspăta campioană de la Paris.

„Ceea ce vreau să spun e: FELICITĂRI, Simona! Mulţumesc pentru ceea ce ne-ai învăţat pe toţi”, a scris Petkovic, pe aceeaşi reţea de socializare.

 

 

După Roland Garros, pentru Simona Halep urmează turneele pe iarbă. Liderul WTA va participa la întrecerea de la Eastbourne, în directla Digi Sport (24-30 iunie).

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente