joi, aprilie 25, 2024
AcasăSportInternationalHamilton, învingător în MP al Barcelonei

Hamilton, învingător în MP al Barcelonei

Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu al Spaniei, desfăşurat pe circuitul din Barcelona. Plecat din pole-position, cel cu numărul 74 din carieră, campionul en-titre a triumfat fără mari emoţii în Catalonia. A fost a doua victorie consecutivă pentru pilotul Mercedes, după succesul din Azerbaijan. Podiumul a fost completat de Valtteri Bottas și Max Verstappen. Sebastian Vettel a terminat doar pe locul 4 după ce a efectuat o oprire suplimentară la boxe.

Încă din primul tur safety car-ul a intrat pe circuit după ce Romain Grosjean s-a răsucit şi i-a lovit din inerţie pe Gasly şi Hulkenberg. Pilotul Haas a ieşit de pe traseu, a pierdut controlul monopostului, iar apoi s-a răsucit şi a reintrat pe asflat. Gasly şi Hulkenberg n-au reuşit să-l evite pe francez, astfel că au fost avariaţi serios.

Finlandezul Kimmi Raikkonen a intrat la boxe după 26 de tururi, dar nu a mai ieşit pe traseu. Esteban Ocon a abandonat şi el cursa în turul 41. Belgianul Stoffel Vandoorne a abandonat şi el în turul 48.

 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente