joi, aprilie 25, 2024
AcasăSportNationalIanis Hagi a debutat pentru naționala mare a României

Ianis Hagi a debutat pentru naționala mare a României

România a obținut o victorie fără emoții pe teren propriu, în penultimul meci din Liga Națiunilor, naționala mare a învins naționala similară a Lituaniei cu scorul de 3 la 0, partidă în care și-a făcut debutul ca titular George Pușcaș, cel care a deschis scorul și a marcat primul său gol pentru tricolori. Ianis Hagi și-a făcut și el debutul în naționala mare, după 35 de ani de la debutul tătălui său.

 

 

Echipa antrenată de Cosmin Contra rămâne neînvinsă în această nouă competiție organizată de UEFA și a urcat cu această victorie pe locul 2 în grupă,  înainte de ultima etapă, când va juca împotriva Muntenegrului, la Podgorica.

 

La Ploieşti, în faţa unui stadion gol, jucătorii lui Contra au deschis scorul încă din minutul 7. Titularizat în premieră la selecţionata de seniori, George Puşcaş a înscris primul său gol, din pasa lui Alex Chipciu.

 

Marcator în prelungirile turului de la Vilnius, Alex Maxim a fost aproape să îl învingă din nou pe Setkus, însă a trimis în bară. Apoi, portarul oaspeţilor a avut o intervenţie spectacuoasă la şutul lui Claudiu Keşeru.

 

Goalkeeperul lituanian nu a mai avut ce face în startul reprizei a doua, când atacantul lui Ludogorets a înscris din apropiere, la capătul unei faze superbe create de Nicolae Stanciu şi Maxim.

 

Stanciu a rezolvat soarta partidei în minutul 65, când a marcat direct din lovitură liberă. Până la final, a mai fost timp şi de debutul lui Ianis Hagi, iar oaspeţii au terminat meciul în 10 oameni. Novikovas a fost eliminat în minutul 88.

 

„Tricolorii” au adunat 9 puncte în urma acestui succes, dar rămân în spatele liderului Serbiei. Ca să urce pe primul loc, românii sunt obligaţi să câştige în Muntenegru, iar Serbia să nu câştige acasă cu Lituania.

 

Ianis Hagi a debutat la echipa mare a României, dar tatăl lui, marele Gică Hagi, așteaptă ca mijlocașul Viitorului să devină un jucător indispensabil pentru Cosmin Contra. ”Vreau să îl văd căpitan!” e mesajul pe care fostul lider al ”Generației de Aur” pentru fiul său.

 

„E un sentiment de fericire. Nu împlinire, împlinire o să fie când o să fie cel mai bun. E doar un debut, aşa că sunt bucuros. E un debut şi atât, nu am de ce să comentez evoluţia lui. Eu vreau să fie cel mai bun: căpitan şi lider. Astea sunt gândurile mele”, a spus Hagi, la Digi Sport, în cadrul emisiunii Fotbal Club.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente