vineri, martie 29, 2024
AcasăSportNationalJuventus București și Poli Timișoara sunt retrogradate

Juventus București și Poli Timișoara sunt retrogradate

În vreme ce una din echipele retrogradate le știam deja de câteva etape și anume Juventus București, în această ultimă etapă am aflat și cealaltă echipă care va merge în Liga secundă și cea care va juca la baraj.

Voluntari avea nevoie de doar un punct în confruntarea cu Juventus pentru a evita retrogradarea directă, indiferent de rezultatul din celălalt meci, Concordia Chiajna – Poli Timișoara.

Dar lucrurile nu erau tocmai perfect pentru jucătorii antrenați de Adrian Mutu, deoarece la pauză Voluntari era retrogradată, după ce Florin Ștefan a deschis scorul pentru codașa ligii întâi, iar Timișoara conducea pe Chiajna. Din tribune, cei câțiva fani care au fost prezenți îi strigau demisia tânărului antrenor.

 

Mutu a început să aibă puls regulat după golul lui Adrian Bălan din minutul 56.

Însă, bombă în minutul 85,  la primul șut pe poartă în repriza secundă, gazdele marchează. Mihai Alexandru Ilie l-a învins pe Mincă din pasa lui Băjenaru, după un contraatact superb și o pasă de geniu data de Băjenaru.

Însă finalul i-a adus din nou în pragul infarctului pe cei de la Voluntari după o fază de efect finalizată de Ilie. Sebastian Colțescu a văzut însă henț la intervenția lui Robert Bogdan. Cernat a executat slab, dar a avut noroc – Stoian a deviat mingea în propria poartă. Juventus – Voluntari s-a încheiat 2-2, și echipa lui Mutu va întâlni Chindia Târgoviște în baraj.

Răzvan Raț a dat dovadă de egoism, și la 37 de ani: „Am făcut ce îmi place, jucând fotbal mă simt foarte bine. Că s-a întâmplat ca echipa la care am venit să retrogradeze e mai puţin important, pentru mine era important să joc. Şi noi am crezut până la capăt, însă când am auzit că e 2-2 dincolo era clar. Cu părere de rău, Timişoara poate nu merita să cadă. Nu ştiu daca mă voi lasa sau voi continua, depinde ce va apărea din vară“

 

„Îmi pare rău de aceşti băieţi minunaţi, care au dat dovadă de caracter, s-au antrenat zi de zi, au jucat până în ultimul minut. Am fost la curent tot timpul (n.r.cu rezultatul de la Voluntari), şi oamenii din spatele băncii ne anunţau, am trecut de la extaz la agonie. Anul trecut am scăpat în ultimele minute, acum am retrogradat în ultimele minute. Ştie toată lumea problemele de la Timişoara, au fost, sunt, sper să se rezolve pentru ca Timişoara să meargă mai departe. Va fi o şedinţă, vom vedea ce vor decide oamenii din conducere, important e ca Timişoara să meargă mai departe cu echipa în Liga 2, să facă o echipă cu care să se bată la promovare, pentru că Timişoara are nevoie de echipă în prima ligă”, a declarat și Adrian Neaga.

 

 

 

Sătmăreanul Cornel Ene a retrogradat cu formația sa

 

 

Cornel Ene a fost legitimat la formația Juventus București din iarnă, acesta semnând până la finalul sezonului, urmând ca după aceea să discute despre o eventuală prelungire.

 

Dacă începutul a fost unul mai greu, antrenorul său neavând ochi pentru fundașul sătmărean, finalul de sezon l-a  regăsit în mai multe rânduri în primul 11 al bucureștenilor. Așteptam ce va face în viitor, acum că echipa la care a fost legitimate a retrogradat, acesta mărturisând în mai multe rânduri că și-ar dor un angajament în Liga 1.

 

 

 

 

 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente