vineri, martie 29, 2024
AcasăSportInternationalLewis Hamilton defilează în drumul spre Titlul Mondial

Lewis Hamilton defilează în drumul spre Titlul Mondial

Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei pentru a 4-a oară în carieră. Hamilton a fost ajutat de o strategie corect aleasă de echipa Mercedes şi de o intervenţie cu safety-car virtual.

Această neutralizare a apărut după ce Sebastian Vettel a fost obligată să îşi parcheze monopostul într-o zonă nesigură, din cauza unei probleme tehnice.

Echipa Mercedes a reacţionat prompt şi l-a chemat pe Hamilton pentru schimbul de pneuri, iar campionul mondial s-a întors pe circuit în faţa pole-manului Charles Leclerc.

Mai mult, monegascul a mai pierdut o poziţie şi după următoarea neutralizare, din turul 27, cauzată de George Russell.

Leclerc s-a trezit pe locul 3, în urma lui Valtteri Bottas, şi aproape jumătate din piloţi a încercat să treacă de finlandez. Pilotul Ferrari a rămas blocat pe ultima treaptă a podiumului şi Mercedes a reuşit dubla pe traseul de la Soci.

Constructorul german nu a pierdut nicio cursă în Rusia din 2014 şi până în prezent. Hamilton şi Bottas au fost despărţiţi de aproape patru secunde, iar la general, britanicul are un avans de 73 de puncte.

Următoarea etapă, Marele Premiu al Japoniei, se va desfăşura peste doua weekenduri şi va fi în direct pe canalele Digi Sport şi pe Digi 4K.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente