joi, martie 28, 2024
AcasăSportLiderul galeriei steliste, Gheorghe Mustață, CONDAMNAT la 7 ani și 6 luni...

Liderul galeriei steliste, Gheorghe Mustață, CONDAMNAT la 7 ani și 6 luni de închisoare

Liderul galeriei steliste Gheorghe MustațăLiderul galeriei steliste Gheorghe Mustață a fost condamat de CAB la 7 ani și 6 luni de închisoare, în dosarul în care a fost judecat alături de 41 de persoane pentru inițiere sau constituire a unui grup infracțional, violență și șantaj, instanța majorând pedepsele unora din inculpați. Decizia, luată vineri de Curtea de Apel București (CAB), nu este definitivă, ci poate fi contestată la instanța supremă. CAB a admis apelul procurorilor DIICOT, a desființat în parte sentința apelată și, rejudecând, a majorat pedepsele mai multor inculpați din dosarul Sportivilor, dar a și admis apelurile formulate de unii dintre ei. Astfel, Gheorghe Mustață, condamnat, în mai 2011, de Tribunalul București, la trei ani de închisoare, a primit vineri o pedeapsă de șapte ani și șase luni, pentru complicitate la tentativa la omor calificat din 6 ianuarie 2004 asupra lui Zamfir Giuseppe Stelian, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, complicitate la șantaj și infracțiunii de constituirea unui grup infracțional organizat. Inițial, Tribunalul București îl achitase pe Gheorghe Mustață pentru săvărșirea infracțiunii de constituirea unui grup infracțional organizat și pentru complicitate la tentativa la omor calificat. În schimb, au fost condamnați la opt ani de închisoare Emil Mircea Băluș, zis „Mircea Nebunul”, pentru tentativă la omor calificat din 6 ianuarie 2004 asupra lui Giuseppe Stelian Zamfir, după ce inițial primise o pedeapsă de cinci ani de închisoare, și Nicușor Dumitrescu, zis „Bibiloi”, care primise patru ani pentru aceeași infracțiune.

În ceea ce-l privește pe un alt inculpat din dosar, Ion Anghel, zis „Coco Anghel” acesta a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru constituirea unui grup infracțional organizat și complicitate la șantaj. De asemenea instanța a încetat procesul penal față de acesta pentru infracțiunea de șantaj, lovire sau alte violențe, ultraj și infracțiunea de complicitate la șantaj pentru că acestea s-au prescris. Inițial, Tribunalul București l-a condamnat pe Ion Anghel la un an de închisoare. Totodată, le-au fost majorate pedepsele la patru ani de închisoare inculpaților Robert Florin Nica, Alexandru Dinu, zis „Alin Boxeorul” sau „Pitbull”, Radu Cristian Roșca, Daniel George Albu, Alecu Tudor, zis „Joe”, Florian Dragomir, zis „Papagalul”, Bogdan Dumitrache, zis „Crocodilul”, și Ion Grigore, zis „John”.

Pentru George Mihai Mitrea, Paul Paraschiv, Florian Gheorghe, zis „Aladin”, Dorel Nicolae Benga și Ionuț Greci, CAB a dispus încetarea procesului penal pentru șantaj ca urmare a intervenirii prescripției speciale a răspunderii penale.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente