vineri, aprilie 19, 2024
AcasăSportNationalNoi reguli făcute de cei de la FIFA

Noi reguli făcute de cei de la FIFA

La Congresul FIFPro care a avut loc în această săptămână la Novi Sad, Serbia, şi la care a participat şi reprezentantul României, Emilian Hulubei, preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România (AFAN), au fost anunţate mai multe decizii care vor avea un impact important mai ales în ţările în care echipele nu plătesc la timp, aşa cum ar fi normal, salariile. Cum este şi cazul României.

Una dintre cele mai importante decizii luat de Comisia Juridică a FIFA şi anunţată reprezentanţilor sindicaliştilor este cea conform căreia un jucător poate deveni liber de contract dacă timp de 60 de zile nu i se plătesc drepturile salariale. „Jucătorul este îndreptăţit să solicite încetarea înţelegerii după ce a trimis o notificare clubului şi a acordat un termen de cel puţin 15 zile ca să i se plătească restanţele”, a precizat Hulubei astăzi, în cadrul emisiunii Digi Sport Matinal.

„Singura modalitate prin care reglementarea FIFA va putea fi ignorată este existenţa unui contract colectiv de muncă semnat în conformitate cu legislaţia naţională”, a mai afirmat fostul fotbalist.

Dacă după despărţire, jucătorul nu a semnat un contract cu altă echipă, clubul va fi obligat să-i plătească în continuare salariul, până când acesta îşi găseşte un nou angajament, în perioada pentru care a fost semnat iniţial contractul.

În plus, dacă sunt respetate deciziile de plată ale Comisiilor de Disciplină, Juridice etc, gruparea în culpă poate fi pedepsită cu maximum trei perioade de mercato, în care nu va putea face transferuri. Dar dacă situaţia persistă, clubul va fi exclus din competiţie. De asemenea, dacă un jucător trebuie să achite o datorie şi nu o face, poate fi suspendat până la maximum şase luni de la meciurile oficiale.

În oricare dintre cazuri, interdicţia se suspendă după achitarea datoriilor.Pedepsele dictate de Comisii vor fi puse în aplicare dacă după 45 de zile de la comunicarea către debitor a datelor de cont bancar nu se efectuează plata.

Federaţiile naţionale, inclusiv FRF, urmează să-şi adapteze regulamentele după deciziile FIFA. Dar, oricum, dacă un jucător străin care evoluează în România se adresează forului de la Zurich, dosarul său va fi judecat după noile decizii.

 

sursa:digisport.ro

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente