vineri, aprilie 26, 2024
AcasăSportLocalOlimpia a reușit să învingă pe teren propriu

Olimpia a reușit să învingă pe teren propriu

Sâmbătă dimineață, Olimpia a jucat pe teren propriu împotriva celor de la Foresta Suceava, în etapa a 13-a din Liga II-a reușind să învingă cu scorul de 2 la 0, după mai multe etape în care nu a reușit să se întâlnească cu victoria.

Băieții antrenați de Zoltan Ritli s-au descurcat foarte bine și au început meciul în forță, în minuutul 9 venind primul gol. După o primă ocazie îl are autor pe Lusamba, care trimite în portar, din 8 metri, iar mingea se scurge în corner. Din lovitura de colț, mingea ajunge la același Oliver Lusamba, care trimite de această dată în poartă, din colțul careului mic.

Nouă minute mai târziu Lusamba are ocazie de a face doi la zero după o fază la care Miholca recuperează o minge de la Onofraș, dar esta șutează din 12 metri în plasa lateral.

În finalul primei reprize oaspeții au preluat conducerea jocului și și-au creat două șanse de gol. Mai întâi  Belevschi execută o lovitură liberă, balonul este deviat de Dumitru Munteanu, dar portarul Muntean scoate în corner (min. 31). Iar apoi centrarea lui Renquin ajunge la Acolatse, care reia din 10 metri cu capul în transversal.

 

Olimpia a intrat la cabine cu un avantaj minimc de 1l a 0.

 

Repriza a doua au început-o mai bine cei de la Foresta, aceștia punându-l pe Muntean la treabă în două rânduri. Mai întâi Acolatse șutează de la 16 metri, la rădăcina barei, portarul Muntean respinge în corner.

Și apoi lovitură liberă de la 20 de metri, același Acolatse trimite sub transversală, dar respinge Muntean.

În minutul 54 Vasile Pop pătrunde de pe dreapta la 10 metri de poartă, trimite la colțul lung dar mingea trece la o palmă de bară.

 

După mai bine de o oră de joc (min. 65) Olimpia reușește să își dubleze avantajul. Dumitru Munteanu trece de doi adversari, pe partea stângă, iar Vasile Pop, venit din spate, reia spectaculos din vole, de la 11 metri sub tranversală.

 

Două minute mai târziu, marcatorul primului gol a avut șansa de a reuși dubla, dar mingea trimisă de el merge direct în transversal.

Dumitru Muntean șutează și el la poartă, cu un nou vole spectaculos, dar reține portarul în doi-timpi.

 

Ultima fază notabilă îi are pe Vasile Pop și Miholca în prim plan.Portarul era căzut la pământ, dar cei se invită reciproc să marcheze în poarta goală, însă primul trimite în cele din urmă pe lângă buturi, după 2-3 schimburi de pase cu Miholca.

 

►Olimpia: Fl. Muntean – Duruș, Cr. Munteanu, Hlinca, Brata (cpt.) – Bura, R. Rus(min.53 Villand), Miholca (min.90 Cubaș), Vas. Pop (min. 87 Achim) – Lusamba, D. Muntean
Rezerve: Șuta – Jurj, Villand, Fl. Achim, Cubaș, Szasz, D. Vincze
Antrenor: Zoltan Ritli

 

►Foresta: Began – O. Onofraș, Pappoe, U. Mendes, Belevschi, Masella – Vl. Stănescu, Acolatse, Renquin, Ilaș – M. Matei (cpt.)
Rezerve: Bîlbă – Prisăcaru, Fl. Cordoș, Mitrofan, Dali-Amar, Coroamă, Movsesyan
Antrenor: Marius Lup

 

 

De menționat că în tribune la acest meci s-au aflat Florentin Petre, cel care a pregătit, alături de Cornel Țălnar Luceafărul Oradea, în acest campionat, viitoare adversară a Olimpiei.

 

 

 

 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente