vineri, aprilie 19, 2024
AcasăSportLocalOlimpia a scos un rezultat de egalitate cu Ripensia

Olimpia a scos un rezultat de egalitate cu Ripensia

Sâmbătă Olimpia a jucat acasă împotriva formației Ripensia Timișoara, într-o partidă ce a contat pentru etapa a 15-a din Liga a II-a și s-a terminat la egalitate, scor 1 la 1. Un rezultat bun zicem noi, după desfășurarea partidei, ținând cont ca oaspeții au avut o bară în minutul 91 și de faptul ca mai mulți titulari inițial au declarat că nu vor juca, dar până la urma au jucat.

 

 

Așadar după antrenamentul de vineri, la care au participat toți jucătorii, a urmat o ședință la care mai mulți jucători au delcarat că nu vor să intre pe teren în semn de protest în urma salariilor neplătite. Discuțiile dintre conducerea tehnică și administrativă și jucători nu au dus la niciun rezultat, iar situația s-a consemnat într-un proces verbal. Acesta a fost semnat de conducerea echipei și de cei care vor să joace. Alături de căpitanul Dumitru Muntean, protestatați mai sunt și Marius Șuta, Vasile Pop, Robert Villand, Romario Rus, Bogdan Miholca, Sergiu Jurj, Tamasz Szasz, Paul Copaci și Ionuț Hlinca. Nici Ciprian Brata nu a semnat, sub pretextul că este accidentat, cu toate că el a efectuat tot antrenamentul de vineri, iar pe lista indisponibililor se mai află și Cosmin Bura, Darius Lukacs și Florin Mureșan.

 

Pe lista celor care și-au dat acceptul să joace cu Ripensia sunt: Fl. Muntean, Duruș, Cr. Munteanu, frații David și Levente Vincze, Cubaș, Achim, Lusamba, Nemeș, iar de la juniori au fost aduși Cocian și Chitaș. Un total de 11 jucători care cel mai probabil vor și intra pe teren ca titulari, în timp ce ca rezerve au fost aduși alți cinci tineri de la echipa de juniori.

 

În dimineața meciului jucătorii s-au răzgândit și au decis să intre în cele din urmă pe teren. Dumitru Muntean, Vasile Pop, Ionuț Hlinca, Ciprian Brata, Romario Rus și Tamasz Szasz sunt titulari, iar Marius Șuta, Robert Villand și Bogdan Miholca sunt rezerve.

 

 

Oaspeții au început mai bine meciul, iar Tudor a avut în două rânduri șansa de a marca. Mai întâi șutează din 4 metri slab, șutul atenuat de un fundaș al Olimpiei fiind reținut de portarul Muntean, care este în premieră titular și apoi tot el din colțul careului de 16 metri, razant cu bara.

 

Apoi în minutul 14 Rus șutează de la 20 de metri slab, dar Rădulescu scapă balonul în față, însă Lusamba trage din 8 metri peste poartă.

 

În minutul 23  Zaluschi execută o lovitură liberă sub transversală și respinge portarul Muntean în corner.  În urma cornerului obținut, Andrei Dumiter marchează cu capul din 6 metri.

 

Două minute mai târziu Rus reia cu capul din 14 metri, dar respinge portarul de la vinclu.

 

În minutul 31  un corner executat de Pop, până la Dumitru Muntean, care întoarce de la 16 metri în fața porții și Cristian Munteanu marchează în poarta goală.

 

Două minute mai târziu, atacantul Olimpiei, Lusamba, are șansa de a duce echipa în avantaj dar mingea este trimisă în bară.

 

 

La pauză cele două echipe au intrat cu un rezultat de egalitate, 1-1.

 

În minutul 55  a fost o faza controversată la limita careului oaspeților. Miholca, intrat în locul lui Szasz în minutul 46, este lovit în piept de Stoi. Centralul Marius Chioran indică penalty, dar asistentul Doru Claudiu Lucaciu semnalează că faza s-a petrecut în afara careului și se acordă lovitură liberă, rămasă fără rezultat.

 

În minutul 66 Olimpia are cea de-a două bară, Miholca centreaza iar mingea trimisă deVasile Pop loveste stâlpul din dreapta a bării.

 

Cu 10 minute înainte de finalul jocului o acțiune personală a lui Lusamba pe dreapta, acesta îi centrează lui Munteanu, liber la 8 metri, dar șutul “cu sete” merge la un metru de poartă.

 

 

Pe finalul meciului Olimpia rămâne în 10 oameni! Cosmin Bura vede roșu direct, după o intrare cu talpa pe genunchiul lui Matiș, un fault inutil la mijlocul terenului.

 

Finalul de meci le-a aparținut oaspeților, mai întâi în minutul 85 Toma trage din lovitură liberă, spre rădăcina barei, dar puțin pe lângă.

 

În minutul 92 Mediop și Zaluschi se invintă reciproc să lovească o minge, la 8 metri de poartă, până la urmă trage ultimul, dar pe lângă.

 

Iar în ultimul minut al meciului, 94m Zaluschi ovește încheietura barelor din lovitură liberă de la 22 de metri

 

 

 

►Olimpia: Fl. Muntean (cpt.) – Szasz (min. 46 Miholca), D. Muntean, Duruș, Hlinca, Cr. Munteanu, Bura, R. Rus, Vas. Pop (min. 76 Achim), Brata, Lusamba (min. 82 Villand)
Rezerve: Șuta – Villand, Fl. Achim, Cubaș, L. Vincze, Miholca
Antrenor: Zoltan Ritli

 

►Ripensia: I. Rădulescu – Vlădia, C. Toma, Stoi, Zaluschi, Mediop, Ad. Ungureanu, Dumiter, Laur. Tudor, Apro, Ad. Popa (cpt.)
Rezerve: D. Munteanu – Mânecan, Bobină, Golda, Codreanu, Matiș, Berivoescu
Antrenor: Radu Suciu

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente