joi, aprilie 18, 2024
AcasăSportNationalPetrolul 1-2 Oțelul, Petrolul prima finalistă a Cupei

Petrolul 1-2 Oțelul, Petrolul prima finalistă a Cupei

petrolulPetrolul Ploiești a pierdut primul meci după șase luni fără două zile, scor 1-2 cu Oțelul Galați în returul semifinalelor Cupei României, dar s-a calificat în ultimul act al competiției, după o pauză de 18 ani. Ultima dată când au fost acolo, au și câștigat, împotriva Rapidului.


Golul prahovenilor a fost marcat de Jeremy Bokila (56), în timp ce oaspeții au punctat prin Gabriel Paraschiv (8) și Laurențiu Iorga (89 – penalty).

Oțelul a început tare și, preț de o repriză, a dat senzația că ar putea face o minune grație căreia să meargă în finala de pe Arena Națională. Gabriel Paraschiv a deschis scorul în al optulea minut de joc, după o preluare elegantă, pe lângă Geraldo Alves. Profitând de o echipă visătoare a gazdelor, gălățenii au controlat primele 45 de minute, chiar dacă fără mari șanse de gol. Petroliștii au apărut și ei sporadic în careul advers, iar Hamza (15, 32) și Marian Cristescu (40) au ratat ocazii bune. Repriza s-a încheiat cu un șut expediat din lovitură liberă de Gabriel Paraschiv direct în brațele lui Bornescu.

Cosmin Contra, nervos pe parcursul primei reprize, a făcut două schimbări la pauză, iar lui Bokila i-au trebuit numai 11 minute pe teren pentru a-și trece numele pe lista marcatorilor, la scurt timp după o ocazie importantă a oaspeților. Gicu Grozav a ratat și el o șansă importantă de gol (70), dar scroul final, de 1-2, s-a stabilit în urma unui penalty acordat pe final de centralul Cristian Balaj pentru două țineri în careu, la o centrare de pe dreapta. Laurențiu Iorga a transformat (89) și a semnat prima înfrângere a lui Cosmin Contra pe teren propriu ca antrenor în România.

sursa:Digisport.ro

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente